Μόρφωση διαφορετικού τύπου, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, επέλεξε ένα ζευγάρι να δώσει στα παιδιά του αποφασίζοντας πως δεν έβρισκε κανένα σχολείο αρκετά καλό.

Ο Paul και η Caroline King γνωρίστηκαν στα ταξίδια τους και έχουν περάσει τους τελευταίους 19 μήνες ταξιδεύοντας με τα παιδιά τους, τον 6χρονο Winston και τον 4χρονο Henry.

Σύμφωνα με τους δύο γονείς, τα παιδιά τους είναι πιο προχωρημένα από συνομήλικά τους παιδιά κι αφού η «έρευνα» σε 20 σχολεία για τον Winston απέβη άκαρπη, πήραν αυτή τη σοβαρή απόφαση: πούλησαν το σπίτι και όλα τα υπάρχοντά τους ώστε να γυρίσουν τον κόσμο και ασχολούνται οι ίδιοι με τη μόρφωση των γιων τους.

«Δεν θα αναγκάσουμε ποτέ τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο ή να δώσουν εξετάσεις. Δεν τους υψώνουμε ούτε τη φωνή μας οπότε γιατί να επιτρέψουμε σε έναν δάσκαλο να το κάνει;», λέει στη Sunday Mirror ο 39χρονος πατέρας τους, από το Cambridge.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ταξίδι στο Κασμίρ το 2003 και εγκαταστάθηκε στη Σουηδία, χώρα καταγωγής της 35χρονης σήμερα Caroline.

Είχε αρχίσει να σκέφτεται την ιδέα αυτή όταν ο Winston έλεγε πως βαριόταν στο νηπιαγωγείο ενώ μάθαινε να διαβάζει σε ηλικία 4 ετών.

Η οικογένεια ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Ρουμανία και μετά επισκέφθηκε το Ντουμπάι, την Ινδία, τις Μαλδίβες, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, το Βόρνεο, την Ταϊλάνδη, το Λάος, τις ΗΠΑ, την Κολομβία, την Ισπανία, την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Τσεχία.

Ο King διατηρεί εταιρεία που κατασκευάζει αιώρες με έδρα το Cambridgeshire αλλά ασχολείται με τη δουλειά του από απόσταση καθώς ταξιδεύει με την οικογένειά του, για να χρηματοδοτεί τον διαφορετικό τρόπο ζωής τους.

«Μερικές φορές μοιάζει να μην προσλαμβάνουν τίποτα από όσα βλέπουμε. Δεν τους εντυπωσίασαν οι πυραμίδες και χαρακτήρισαν βαρετό ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Αλλά αργότερα μιλούν για όσα είδαμε και ξέρουμε πως τους εντυπώθηκαν. Ένα πρωί ξύπνησαν και ζήτησαν να ξαναπάμε στην Αίγυπτο. Γιατί να διαβάζουν για την ιστορία και τους πολιτισμούς σε ένα βιβλίο όταν μπορούν να τα γνωρίσουν οι ίδιοι;», είπε για τα παιδιά του.

Η οικογένεια πέρασε το καλοκαίρι στην Πράγα και τώρα σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ισλανδία και την Αυστραλία.

travelling6 travelling2 travelling10 travelling9 travelling8 travelling7 travelling5 travelling4 travelling3 travelling1