Οι αλβανικές αστυνομικές αρχές εντόπισαν μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Τίρανα ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Pipper το οποίο, όπως υποστηρίζουν, επρόκειτο να μεταφέρει στην Ευρώπη ποσότητες ναρκωτικών.

Το μικρό αεροπλάνο υπέστη μηχανική βλάβη κατά την προσγείωση και η αστυνομία συνέλαβε τον 69χρονο ιταλό πιλότο του, ο οποίος ομολόγησε ότι η πτήση ήταν αναγνωριστική και πως επρόκειτο να επανέλθει σε λίγες μέρες για να παραλάβει ποσότητα διακοσίων κιλών ινδικής κάνναβης. Η σύλληψη του πιλότου κρατήθηκε μυστική από την αστυνομία ώστε να συλληφθούν και πιθανοί συνεργάτες του πιλότου, πλην όμως αποκαλύφθηκε από τηλεοπτική εκπομπή στο τέλος της οποίας αστυνομικοί συνέλαβαν τον δημοσιογράφο με εντολή του εισαγγελέα και τον προσήγαγαν για ανάκριση.

Είναι το τρίτο αεροσκάφος που εντοπίζεται τα τελευταία τρία χρόνια να επιχειρεί να μεταφέρει ναρκωτικά από την Αλβανία με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλύπτει τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών προς την Ιταλία, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στην τελευταία έκθεσή του για το εμπόριο ναρκωτικών στον κόσμο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί την Αλβανία «χώρα που παραμένει κύρια πηγή για την παραγωγή μαριχουάνας και σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη και την ηρωίνη προς της ευρωπαϊκές αγορές».