Για το χειρότερο προετοιμάζεται η Κέρι Νίνταμ, μητέρα του μικρού Μπεν, καθώς η αστυνομία ετοιμάζεται για νέα έρευνα με σκοπό πια, όπως όλα δείχνουν, να βρει όχι τον Μπεν ζωντανό αλλά ίσως κάποια απομεινάρια της σορού του, 25 χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η πληροφορία κάποιου μάρτυρα οδηγεί στην εικασία πως ο τότε 21 μηνών Μπεν μπορεί να βρήκε τραγικό θάνατο σε ατύχημα με εκσκαφέα και να θάφτηκε από τότε, 25 χρόνια πριν, στην Κω.

Άνδρες από την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ, που διεξάγει την έρευνα για να λύσει το πολυετές μυστήριο της εξαφάνισης, είπαν στην Κέρι Νίνταμ πως πια φοβούνται πως είναι νεκροί.

Ερευνητές σχεδιάζουν να γίνουν εκσκαφές στο νησί το διάστημα των επόμενων εβδομάδων με σκοπό πια να βρεθούν απομεινάρια της σορού του.

babrena3

Ο χειριστής του εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας έκανε εργασίες κοντά στο αγρόκτημα από το οποίο εξαφανίστηκε ο Μπεν το 1991. Σύμφωνα με τη Daily Mirror, φίλος του ανέφερε πως ίσως εκείνος ήταν υπεύθυνος για το χαμό του παιδιού. Ο Μπάρκας είχε πει το 2012 στην αστυνομία πως ίσως είχε κατά λάθος καλύψει το παιδί με χώματα και μπάζα ενώ έσκαβε κοντά σε αγρόκτημα στο νησί.

Η 43χρονη Νίνταμ είπε πως φοβάται μήπως πεθάνει από «σοκ και συντριβή» αν πληροφορηθεί τα χειρότερα για το παιδί της.

«Η αστυνομία ανέφερε πως μίλησε ένας νέος μάρτυρας και τους είπε πως σε δύο σημεία που ρίχτηκαν μπάζα και χώματα από τον Μπάρκα δεν έχουν ερευνηθεί», δήλωσε η ίδια.

Ενδελεχής έρευνα της περιοχής γύρω από το αγρόκτημα από εξειδικευμένη μονάδα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε κανένα έρευνα.

«Με την τελευταία εκσκαφή δεν βρέθηκε τίποτα κι έτσι ήμαστε πεπεισμένοι πως ο Μπεν ήταν ακόμα κάπου εκεί έξω», πρόσθεσε, υπονοώντας και η ίδια για πρώτη φορά πως το παιδί που ψάχνει εδώ και 25 χρόνια μπορεί να είναι νεκρό.

babrena1

Ο Μπάρκας είχε ανακριθεί την εποχή της εξαφάνισης του Μπεν αλλά δεν ζει πια καθώς πέθανε από καρκίνο πέρσι. Ο νέος μάρτυρας εξετάστηκε από τη βρετανική αστυνομία.

«Αυτό που είχαν να μου πουν ήταν το χειρότερο που θα είχαν ποτέ θελήσει. Πιστεύουν πως ο Μπεν μου μπορεί να είναι νεκρός και θαμμένος Δεν ψάχνουν πια για αγνοούμενο. Πώς να συμφιλιωθώ με αυτό; Το μητρικό μου ένστικτο μου έλεγε όλα αυτά τα χρόνια πως είναι ζωντανός. Αλλά αν έκανα τόσο καιρό λάθος;», διερωτάται η 43χρονη Κέρι που δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει και να λέει πως ο γιος της είναι ζωντανός. Μέχρι σήμερα.

«Έχω παγώσει, νομίζω πως η αστυνομία πιστεύει πως βρήκε τα οστά του Μπεν. Πιστεύω πως είναι νεκρός, θα φέρουν ειδικούς από τη Βρετανία για να αναζητήσουν τα απομεινάρια του», πρόσθεσε.

Πιστεύεται πως η αστυνομία θα επικεντρωθεί αυτή τη φορά σε δύο σημεία που ο Μπάρκας είχε ρίξει μπάζα και χώματα και τα οποία δεν είχαν στο παρελθόν ερευνηθεί.

Σύμφωνα με τη Daily Mail έχουν ληφθεί δείγματα από το έδαφος ενώ η περιοχή έχει φωτογραφηθεί από drone.

Ο μάρτυρας φέρεται να είπε στην αστυνομία πως είχε δει τον Μπάρκα να τρέμει, κάθιδρος, μετά την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα μια μέρα μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

babrena2

Η αστυνομία των είχε εξετάσει ερευνώντας το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Η μητέρα του Μπεν και η οικογένειά του πίστευαν πως είναι ζωντανός επιβεβαιώνοντας την αίσθησή τους από την άκαρπη έρευνα του 2012. Τώρα όμως η Κέρι φοβάται πως χάνει κάθε σκοπό στη ζωή της αν βρεθούν τα οστά του γιου της ύστερα από 25 χρόνια αγωνίας και αναμονής. «Ο λόγος που ξυπνάω το πρωί και αντιμετωπίζω τη ζωή ήταν το να ψάχνω τον Μπεν. Τώρα; Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε ποτέ να το αποδεχθούμε, δεν ξέρω αν είμαι αρκετά δυνατή», είπε.

«Η αστυνομία είναι σίγουρη γι’ αυτή την πληροφορία που έχει. Δεν ψάχνουν πια για ένα ζωντανό άνθρωπο», πρόσθεσε.

Οι αρχές φαίνεται τώρα να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Μπάρκας να σκότωσε το αγόρι και να στήθηκε από τους φίλους του κάποιου είδους «συνωμοσία» για να τον προστατεύσουν.