Η έναρξη της πανεπιστημιακής ζωής για τους κινέζους φοιτητές μπορεί να είναι σκληρή, ειδικά εάν δεν έχουν συνηθίσει να αποχωρίζονται τους γονείς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι, ένα πανεπιστήμιο της Κίνας έχει βρει έναν τρόπο για να αντιμετωπίζει το άγχος του αποχωρισμού, επιτρέποντας στους γονείς να κοιμούνται σε σκηνές που στήνουν μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο για μερικές μέρες, από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το πανεπιστήμιο Tianjin, στην βορειο-ανατολική Κίνα παρέχει στους γονείς πρόχειρα καταλύματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέχρι εκείνοι σιγουρευτούν ότι τα… καμάρια τους, εγκατασταθούν χωρίς πρόβλημα.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, τα κινέζικα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από φωτογραφίες που δείχνουν τις λεγόμενες «σκηνές της αγάπης». Στις φωτογραφίες φαίνονται εκατοντάδες αντίσκηνα που έχουν τοποθετηθεί από γονείς για να είναι για λίγο καιρό κοντά στα παιδιά τους.

Οι γονείς, μπορούν φυσικά να κάνουν χρήση των χώρων όπου βρίσκονται οι ντουζιέρες και οι τουαλέτες ενώ οι πανεπιστημιακές αρχές τους προσφέρουν στρώματα, τρεχούμενο νερό, καφέ, καθαρές πετσέτες κ.α.

«Είχα πολλές αποσκευές. Ο μπαμπάς μου ανησυχούσε πολύ. Ειλικρινά, δεν ήξερα πώς να τα καταφέρω με το τραίνο την πρώτη χρονιά», έγραψε ένας φοιτητής στο Weibo.

«Είναι υπέροχο να έχω τους γονείς μου για συντροφιά. Αλλά αισθάνομαι άσχημα που μένουν σε σκηνή», συμπλήρωσε ένας άλλος.

Πάντως, το πανεπιστήμιο Tianjin, δεν είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει υιοθετήσει αυτή την ενέργεια, αλλά και άλλα σε αρκετές επαρχίες της χώρας. chinesahsa2 chinesahsa3 chinesahsa4