Η ζωή του μικρού Leyton από τη Βρετανία είχε διάρκεια μόλις εννέα μήνες. Το άτυχο αγοράκι κατάπιε ένα κομμάτι πλαστικού και παρότι οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη, ο μικρούλης πέθανε στο νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα.

Αυτό που δίχασε ήταν η απόφαση των γονιών του να επιτρέψουν σε τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράψει τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Με την άδεια των Adam και Serena, η εκπομπή Inside Birmingham Children’s Hospital (Μέσα στο νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ) βιντεοσκόπησε κάθε στιγμή από τις τελευταίες μέρες της μάχης του μικρού να κρατηθεί στη ζωή.

Το συγκλονιστικό επεισόδιο προβλήθηκε χθες βράδυ έδειχνε τον Leytonνα μεταφέρεται στο νοσοκομείο μετά την προσπάθεια του πατέρα του να τον επαναφέρει στη ζωή στο σπίτι τους κι ενώ η καρδιά του είχε σταματήσει μετά το ατύχημα με το πλαστικό κομματάκι.

Ο Adam και η Serena εξήγησαν πως επέλεξαν να αφήσουν τις κάμερες να «γράφουν» καταγράφοντας τον αγώνα του μωρού, λέγοντας πως ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου όπου εισήχθη.

«Όλοι οι γονείς γνωρίζουν τους κινδύνους πνιγμού αλλά ακόμα και όταν νομίζεις πως έχεις κάνει ό,τι μπορείς για να προστατεύσεις το παιδί σου, ατυχήματα συμβαίνουν πάντα», τόνισαν.

«Αποφασίσαμε να μοιραστούμε την ιστορία μας για διαφορετικούς λόγους. Στη μνήμη του γιου μας που έδωσε τόσο γενναία μάχη αλλά και για να δείξουμε στον κόσμο πόσο απίθανο είναι το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις στο νοσοκομείο παίδων του Μπέρμιγχαμ. Και κυρίως, αν βλέποντας την εκπομπή οι γονείς συνειδητοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους κινδύνους, αν αυτό σώσει έστω και μία ζωή, αν μια οικογένεια γλιτώσει από αυτό που περνάμε εμείς και με το οποίο θα παλεύουμε σε όλη τη ζωή μας, τότε η ζωή του δεν ήταν μάταια».

Ο Leyton σταμάτησε να αναπνέει όταν κατά λάθος κατάπιε ένα μικρό κομμάτι πλαστικού και ο πατέρας του τού έκανε Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη όταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.

Περιμένοντας το ασθενοφόρο και έχοντας επικοινωνήσει με τις Πρώτες Βοήθειες, ο Adam έκανε μαλάξεις ελπίζοντας να σώσει το γιο του.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί κατάφεραν να κάνουν την καρδιά του να χτυπήσει ξανά και τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ύστερα από σειρά εξετάσεων επιχείρησαν να τον «ξυπνήσουν» δύο μέρες μετά αλλά το αγόρι δεν ανταποκρινόταν και η Μαγνητική Τομογραφία έδειξε κάποιες ανωμαλίες. Τρεις ημέρες αργότερα πέθανε.

Οι τηλεθεατές έβλεπαν την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους στο Channel 4 και δεν σταμάτησαν να γράφουν στο Twitter για τα συναισθήματα που βίωναν.

«Είναι σαν να μην νιώθεις τον εαυτό σου, υπάρχει αυτό το κενό. Καταλαμβάνει όλο σου το σώμα, είναι παράξενο το συναίσθημα», περιέγραφε η ίδια η μητέρα του σημειώνοντας πως ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Cooper, τους βοηθά να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

«Ο Αdam κι εγώ είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Αν μπορούμε εμείς να επιβιώσουμε από μια τέτοια κατάσταση, τότε μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα. Έχασα το πολυτιμότερο πράγμα που μπορεί κανείς να χάσει αλλά ακόμα είμαστε ζωντανοί», κατέληξε.

parentsbaby2 parentsbaby3 parentsbaby1 parentsbaby4 parentsbaby5 parentsbaby6