Η αστυνομία της Σρι Λάνκα συνέλαβε έναν 17χρονο έφηβο, οποίος κατηγορείται ότι χάκαρε την ιστοσελίδα του Προέδρου της χώρας του, Maithripala Sirisena, δημοσιεύοντας ένα μήνυμα και ζητώντας την αναβολή των εξετάσεών του!

Ο νεαρός συνελήφθη τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για εγκλήματα υπολογιστών και αντιμετωπίζει πρόστιμο σχεδόν 2.000 ευρώ αλλά και 3 χρόνια φυλάκιση. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε για το πρωτοφανές περιστατικό: «Εντοπίσαμε πως η πειρατεία έγινε από το σπίτι του νεαρού στο Kadugannawa. Η ιστοσελίδα είχε πέσει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά την επίθεση».

Τη Δευτέρα, το πρόβλημα είχε λυθεί και η επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου της χώρας ήταν και πάλι σε λειτουργία. Ο 17χρονος χάκερ, στην προσπάθειά του να ακυρώσει τις εξετάσεις του είχε αφαιρέσει την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Προέδρου και την είχε αντικαταστήσει με ένα αίτημα του προς την κυβέρνηση να αναβάλει τις συγκεκριμένες εξετάσεις που τον αφορούσαν ή να παραιτηθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που ιστοσελίδες της Σρι Λάνκα παραβιάζονται καθώς αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας έφηβος έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας κατά των εγκλημάτων του υπολογιστή. Επιπλέον είναι πρωτοφανές και το αίτημα για το οποίο έκανε τη συγκεκριμένη πράξη.

Το σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά θα βρει άλλο τρόπο να εκφράσει το παράπονό του και να διεκδικήσει κάτι που θέλει, αποφεύγοντας τη σύλληψη…