Φορώντας τις ποδιές τους πριν από την πρώτη μέρα στο σχολείο είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως τα δίδυμα Rosie και Ruby είχε θεωρηθεί κάποτε πως δεν είχαν πολλές πιθανότητες να ζήσουν.

Πριν γεννηθούν τα δύο κορίτσια, είχε διαπιστωθεί ότι είναι ενωμένα στην κοιλιακή χώρα και οι γονείς τους είχαν ενημερωθεί ότι υπήρχε κίνδυνος να μην επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη κι αν ζούσαν, όπως τους είχαν πει οι γιατροί, θα ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσουν κατά τη γέννηση ή στο χειρουργείο που θα γινόταν για να χωριστούν.

paidkasia1

«Δεν είχα προετοιμαστεί για να τα φέρω στο σπίτι», είπε η μητέρα τους, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail. Χάρη όμως στις ικανότητες των γιατρών σε ένα νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, τα κορίτσια χωρίστηκαν με επιτυχία όταν ήταν μόλις λίγων ωρών. Από τότε έχουν μεγαλώσει, είναι πλέον τεσσάρων ετών και ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Η συγκινημένη μητέρα αναφέρει ότι όταν ήταν έγκυος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα πήγαιναν κάποια μέρα στο νήπιο ή στο σχολείο. Οι γιατροί τους είχαν ενημερώσει ότι τα κορίτσια είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά επιβίωσης ήδη από τότε που η γυναίκα ήταν στην 16η εβδομάδα της κύησης. Όμως μέσα σε λίγες ώρες από τη γέννησή τους με καισαρική τομή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το χειρουργείο και σήμερα ζουν φυσιολογικά όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους. Ακόμη και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι από την ταχύτητα ανάρρωση μετά την επέμβαση.

paidkasia3

Η μαμά τους αποκαλύπτει ότι πέρα από την εμφάνισή τους, έχουν πάρα πολλά κοινά και ότι είναι και τα δύο πεισματάρικα, πράγμα που απέδειξαν και με τη θέλησή τους να ζήσουν. Η οικογένεια, σήμερα, δημοσιεύει την ιστορία της και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκστρατείες με σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος του νοσοκομείου για παιδιά.