Οι ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα χαλάσματα του Αματρίτσε από τον μεγάλο σεισμό της περασμένης εβδομάδας είναι συγκλονιστικές και συγκινητικές. Ιδιαίτερη και αξιοσημείωτη είναι ωστόσο και η ιστορία μίας 20χρονης που όχι μόνο βγήκε ζωντανή από τον σεισμό, αλλά είχε γλιτώσει και από το ναυάγιο του Costa Concordia.

Πρόκειται για την Νικόλ ντι Μάριο, που μία μέρα μετά την ανάδειξή της σε «Μις Ούμπρια», τα τοπικά καλλιστεία, έζησε τις τρομακτικές στιγμές που σείστηκε η Ιταλία και κατάφερε να βγει ζωντανή για μία ακόμη φορά.

nicole6

Όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Νικόλ βρισκόταν το μοιραίο βράδυ στο χωριό Μπορμπόνε, που απέχει 18 χιλιόμετρα από το Αματρίτσε, όπου είχε πάει για την κηδεία της γιαγιάς της. «Αισθάνθηκα ότι όλα έτρεμαν. Φοβήθηκα πολύ. Βγήκαμε έξω και δεν ξαναγυρίσαμε στο σπίτι. Περάσαμε τη νύχτα αρχικά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και μετά στα χωράφια», δήλωσε στην εφημερίδα Corriere di Rieti.

nicole5 nicole4

Η τραγωδία αυτή της ξύπνησε τις μνήμες του ναυαγίου του Costa Concordia. Τον Ιανουάριο του 2012 η 16χρονη τότε Νικόλ βρισκόταν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο που προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε και έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

nicole2

«Εκείνη ήταν μια εμπειρία δραματική, τρομαχτική. Είχα εγκλωβιστεί στην καμπίνα επειδή το πλοίο πήρε κλίση. Κατόπιν χρειάστηκε να περιμένω στην ουρά για να μου δώσουν ένα σωσίβιο και κατάφερα να μπω στην τελευταία σωστική λέμβο, την 25η», είπε. «Όμως προχθές, η αίσθηση της αδυναμίας απέναντι σε αυτό που συνέβαινε ήταν ακόμη χειρότερη», συμπλήρωσε.