Η άτυχη Amang Majhi  από την Ινδία πέθανε την περασμένη εβδομάδα από φυματίωση σε νοσοκομείο της περιοχής Kalahandi, στο φτωχικό κρατίδιο Odisha στα ανατολικά της χώρας.

Ωστόσο το νοσοκομείο αρνήθηκε να αναλάβει τη μεταφορά της γυναίκας στο σπίτι της στο χωριό Melghara, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον σύζυγό της Dana Majhi, ο οποίος δεν είχε αρκετά χρήματα για να νοικιάσει κάποιο όχημα για τη μεταφορά της σορού. Έτσι κατέληξε να κουβαλά τη νεκρή γυναίκα του στα χέρια, διανύοντας απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων, με την κόρη τους Chaula στο πλευρό του.

Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν τη θλιβερή και σοκαριστική εικόνα του άνδρα να περπατά κρατώντας τη σορό της γυναίκας του, τυλιγμένη με ένα ύφασμα, και την κόρη του να κλαίει δίπλα του.

«Το νοσοκομείο μας είπε πως δεν υπήρχαν οχήματα, τους παρακάλεσα, είμαι φτωχός και δεν μπορώ να νοικιάσω εγώ όχημα. Παρά τις παρακλήσεις μου, μου είπαν πως δεν μπορούν να με βοηθήσουν», είπε ο Majhi στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι το νοσοκομείο να ενημερωθεί για τη θλιβερή πορεία του άνδρα- σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τους ενημέρωσε το τηλεοπτικό συνεργείο που τον βιντεοσκόπησε- ο Majhi είχε περπατήσει πάνω από 11 χιλιόμετρα. Τότε τον έφτασε ένα ασθενοφόρο και μετέφερε την οικογένειά στο σπίτι της για την υπόλοιπη διαδρομή.

Το νοσοκομείο πάντως, σύμφωνα με τον Independent, αρνείται πως τα πράγματα έγιναν όπως τα αφηγείται ο άνδρας.

«Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη και πέθανε την ίδια νύχτα. Ο άνδρας της πήρε τη σορό χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το προσωπικό», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο BBC.