Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στη μεταναστευτική κρίση, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, συμπληρώνοντας πως έχει ζωτική σημασία να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών και την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιλντιρίμ υποσχέθηκε αντίποινα εναντίον των δραστών της επίθεσης με παγιδευμένο φορτηγό που στοίχισε τη ζωή σε 11 αστυνομικούς, σύμφωνα μ’ έναν νέο απολογισμό, σήμερα στην πόλη Τσίζρε (νοτιοανατολική Τουρκία) και αποδίδεται στους κούρδους αντάρτες.

«Θα δώσουμε σ’ αυτούς τους αχρείους την απάντηση που τους αξίζει», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να πάρει όμηρο την Τουρκία».

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Σιρνάκ, όπου βρίσκεται η Τσίζρε, αναφέρεται πως 11 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση και 78 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, από τους οποίους 75 αστυνομικοί και τρεις πολίτες.