Ο κινεζικός στρατός θα εκπαιδεύσει στην Κίνα μέλη του συριακού στρατού στους τομείς της ιατρικής και της περίθαλψης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας.

«Έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο στρατών (…), αποφασίστηκε πως ο κινεζικός στρατός θα παράσχει επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα της ιατρικής και της περίθαλψης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Γου Τσιάν, στη διάρκεια μηνιαίας συνέντευξης Τύπου.

«Η εκπαίδευση θα γίνει στην Κίνα» και θα συμβάλει «στην ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη Συρία», υπογράμμισε ο Γου.

Η συμφωνία αυτή ακολουθεί την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Δαμασκό ο ναύαρχος Γκουάν Γιουφέι, ο κινέζος αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για τη διεθνή στρατιωτική συνεργασία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

«Από καιρό, η Κίνα και η Συρία αλληλοβοηθούνται», υπογράμμισε σήμερα ο Γου Τσιάν, σημειώνοντας πως πρόσφατα διανεμήθηκαν επίσης «ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα» στη Συρία.

«Η Κίνα τάσσεται σταθερά υπέρ μιας πολιτικής επίλυσης της συριακής σύγκρουσης και υποστηρίζαμε ανέκαθεν την ανεξαρτησία της Συρίας», πρόσθεσε.