Οι εικόνες που δημοσιεύονται στη βρετανική DailyMail αποτυπώνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την τραγωδία του πολέμου και τη φρίκη που βιώνουν όσοι ζουν σε αυτόν.

Ένα κορίτσι από τη Συρία τραγουδάει ένα χαρούμενο τραγούδι όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τη φωνή της διακόπτει μια έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της. Καθώς το κτίριο συγκλονίζεται από την έκρηξη η οικογένεια τρέχει σε άλλο δωμάτιο και τις σκηνές καταγράφει η κάμερα που μέχρι τώρα απαθανάτιζε το τραγούδι του κοριτσιού. Μέσα στα 44 δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο δεν είναι σαφές αν κάποιος έχει τραυματιστεί.

kidb1

Στο θλιβερό βίντεο αποτυπώνεται η σκληρή κατάσταση που βιώνουν ιδιαίτερα τα παιδιά μέσα στη δίνη του πολέμου και στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στη Συρία. Το χαμόγελο και το παιδικό τραγούδι διακόπτεται από τα όπλα και τις εκρήξεις και σημαδεύονται για πάντα οι ψυχές των μικρών παιδιών.

Δεν είναι μόνο όμως το συγκεκριμένο βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα και σοκάρει αλλά συχνά κυκλοφορούν παρόμοιες εικόνες. Πριν από λίγες μέρες τα βλέμματα είχε τραβήξει ο μικρός Ομράν, ένα αγοράκι καταβεβλημένο και καλυμμένο με αίμα, που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του πολέμου. Η εικόνα του συγκλόνισε τον κόσμο, όμως στην εμπόλεμη Συρία χιλιάδες άλλα παιδιά βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση ακρωτηριασμένα και σοβαρά τραυματισμένα.

kidb2

Δείτε το βίντεο με το κοριτσάκι που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο…