Μέλη φυλών της Υεμένης που έχουν συνταχθεί με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές επιτέθηκαν σήμερα σε μία στρατιωτική βάση στη βόρεια Σανάα, σκότωσαν τον διοικητή του και πήραν αιχμαλώτους 16 στρατιώτες.

Ο στρατηγός Άχμεντ Αμπντουλάχ αλ Κελέιμπι σκοτώθηκε στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των ανδρών των φυλών και των στρατιωτών της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος της αντιπολίτευσης Mareb. Δύο άνδρες των φυλών σκοτώθηκαν και 19 ακόμη τραυματίστηκαν.

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά τελεί υπό τη διοίκηση του Άχμεντ, γιου του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Στο μεταξύ χιλιάδες Υεμενίτες πήραν μέρος σε διαδηλώσεις εναντίον του Σάλεχ, ο οποίος στη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας χαρακτήρισε τους αντιπάλους τους «τρομοκράτες και εγκληματίες».

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε όλη τη Σανάα με την ευκαιρία της επετείου της επανάστασης της 26ης Σεπτεμβρίου 1962, οπότε η Υεμένη ανακηρύχθηκε δημοκρατία.

Στη νότια πόλη Τάιζ χιλιάδες διαδηλωτές, λιποτάκτες του στρατού, αλλά και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων πήραν μέρος στις εκδηλώσεις και καταδίκασαν τα σχόλια του Σάλεχ.

«Πολλοί άνθρωποι πήραν το λόγο για να απευθυνθούν στο λαό της Υεμένης και να τον διαβεβαιώσουν ότι η επανάσταση συνεχίζεται», δήλωσε ένας ακτιβιστής από την Τάιζ. «Είπαμε στο λαό ότι πρόκειται για επανάσταση και όχι κρίση, όπως την αποκάλεσε ο Σάλεχ», πρόσθεσε.