Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι και ένα εύφλεκτο υγρό τραυμάτισε σήμερα έξι ανθρώπους στη διάρκεια επίθεσης σε ελβετικό τρένο, δήλωσαν οι αρχές.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ένας 27χρονος Ελβετός έριξε ένα εύφλεκτο υγρό. Ήταν οπλισμένος επίσης με τουλάχιστον ένα μαχαίρι. Το υγρό προκάλεσε φωτιά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ζανκτ Γκάλεν.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία με εγκαύματα και τραύματα από μαχαίρι και πως ο δράστης τραυματίστηκε επίσης στο επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η επίθεση έγινε γύρω στις 2:20 μ.μ. τοπική ώρα (15:20 ώρα Ελλάδας) σε ένα τρένο το οποίο ταξίδευε από το Μπουχ στο Ζένβαλντ στο καντόνι Ζανκτ Γκάλεν, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό το κίνητρο της επίθεσης σε τρένο και ότι δεν αποκλείει να ήταν ένα έγκλημα πάθους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης πως η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια είναι «πολύ, πολύ παρατραβηγμένη».