Ένα μωρό του οποίου το στομάχι ήταν τόσο πρησμένο που δεν μπορούσε να φάει ή να πιει τίποτα βρέθηκε με ένα «αγέννητο δίδυμο» μέσα του.

Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν μια μάζα 3,5 κιλών από οστά, σάρκα και μαλλιά μέσα στην κοιλιά του μικρού κοριτσιού. Τελικά το μωρό διαγνώστηκε με μια σπάνια κατάσταση που μόνο 200 παρόμοιες καταστάσεις έχουν αναφερθεί ποτέ παγκοσμίως. Το «δίδυμο» τρεφόταν από το κοριτσάκι σχηματίζοντας κάτι σαν ομφάλιο λώρο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

disg2

Η σοκαριστική ανακάλυψη ήρθε στο φως όταν οι γονείς της Raju και Sumathi υποπτεύθηκαν ότι μπορεί να υπήρχε κάποιος όγκος και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Είπαν ότι το 15 μηνών μωρό είχε να κλάψει για εβδομάδες και δεν μπορούσε να φάει ή να πιει τίποτα. Τότε μεταφέρθηκε σε ένα ιδιωτικό κέντρο υγείας στη Νότια Ινδία για να γίνει η διάγνωση.

disg3

Αρχικά οι γιατροί πίστεψαν ότι επρόκειτο για μια μεγάλη κύστη ανακαλύπτοντας έκπληκτοι τι πραγματικά συνέβαινε. Στη συνέχεια, προχώρησαν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για να το αφαιρέσουν με τον παιδοχειρουργό να κάνει λόγο για έναν «όγκο που περιείχε ιστούς και όργανα». Τότε υποπτεύθηκε τι ακριβώς συνέβη και έψαξε σε βιβλιογραφίες για κάτι παρόμοιο. Όταν απομάκρυνε τον όγκο διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έμβρυο. Η εγχείρηση η οποία κράτησε για δύο ώρες ήταν πολύ περίπλοκη καθώς το ένα νεφρό του κοριτσιού είχε κολλήσει πάνω στον όγκο.

Από την αρχή το παιδί παρουσίαζε ένα μεγαλύτερο στομάχι αλλά οι γονείς το είχαν αγνοήσει μέχρι που έφτασε σε αυτό το στάδιο. Μετά την επέμβαση το κορίτσι άρχισε να ανακάμπτει και σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του.

disg4

Οι γονείς οι οποίοι αποκαλύπτουν ότι ποτέ δεν είχαν κάνει κάποιον υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, νιώθουν ευγνωμοσύνη προς τους γιατρούς που έσωσαν το παιδί τους.

disg001