Στα δύο της μόλις χρόνια, η μικρή Cailee Herrell διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση που προκαλεί σταδιακή απώλεια της όρασης.

Όμως, πριν το εξάχρονο κορίτσι χάσει για πάντα τη δυνατότητα να βλέπει τον κόσμο, η οικογένειά της θέλει να δημιουργήσει μια «τράπεζα μνήμης» για το μέλλον. Ο κατάλογος περιλαμβάνει το πρώτο ταξίδι της Cailee στον ωκεανό και την εκπλήρωση ενός ονείρου της για κάποιες μέρες μαγικών διακοπών στη Disneyland.

blind3

Η μητέρα της, Catrina Frost, από την Αριζόνα δήλωσε: «Η φίλη μου έχασε την όρασή της πριν από οκτώ χρόνια. Δεν μπορούσα να φανταστώ πώς είναι και έτσι ρώτησα αν ήταν απλά όλα μαύρα. Μου είπε ότι δεν ήταν γιατί έχει αναμνήσεις οπότε αν πω ότι φοράω ένα κίτρινο πουκάμισο, το μυαλό της θα το δει. Η τράπεζα μνήμης της είναι πλήρης και γι’ αυτό δημιουργήσαμε μια λίστα, η οποία δεν είναι μόνο γεμάτη περιπέτειες, αλλά θα είναι και σημαντική για το μέλλον της. Θέλω να δώσω στην Cailee όσο το δυνατόν περισσότερα. Και όχι να την εισάγω μόνο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά να μάθει ποια είναι η τερακότα και το μπορντό».

blind2

Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν να υλοποιούν από τη λίστα που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο ήταν ένα ταξίδι στον ωκεανό στο Σαν Ντιέγκο. Στο δρόμο το μικρό κορίτσι είχε την ευκαιρία να δει αμμόλοφους ενώ ήταν η πρώτη φορά που είδε τον ωκεανό. «Η έκφραση του προσώπου της ήταν απλά ανεκτίμητη» είπε η μητέρα της. Την περασμένη εβδομάδα η οικογένεια ταξίδεψε στη Disneyland ώστε η μικρή Cailee να δει και να αποτυπώσει τις αγαπημένες της πριγκίπισσες.

Η μητέρα της 6χρονης διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα στην όραση της μικρής από τότε που ήταν έξι μηνών και αργότερα ζητώντας τη βοήθεια των γιατρών διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημά της. Από τότε που ήταν τριών ετών έχει υποβληθεί σε πέντε επεμβάσεις με λέιζερ για να διορθώσει προβλήματα του αμφιβληστροειδούς. Η μητέρα της η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το παιδί της αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, το μόνο που προσπαθεί να κάνει τώρα είναι να χτίσει τις βάσεις για ένα πιο εύκολο μέλλον από τη στιγμή που θα χάσει την όρασή της. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει μαθήματα ανάγνωσης για τυφλούς και σύντομα θα ξεκινήσει δραστηριότητες για άτομα με προβλήματα όρασης ώστε αργότερα να της είναι όλα πιο εύκολα.

blind1

blind6

blind5

blind4