Θα μπορούσε να είναι το ημερολόγιο γραφείου ενός επιχειρηματία με τα οργανωμένα ραντεβού, τις υποχρεώσεις του και τα ταξίδια. Αλλά του Χάινριχ Χίμλερ αφορούσε τη γενοκτονία.

Ένας από τους γνωστότερους των SS είχε την κύρια ευθύνη της οργάνωσης για την πραγματοποίηση του Ολοκαυτώματος, όπως και για πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον ήταν ο δημιουργός του συστήματος των στρατοπέδων εξόντωσης, όπου δολοφονήθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι.

ndiary2

Το ημερολόγιο του γραφείου του που ήταν χαμένο για 71 χρόνια, ήρθε τώρα στο φως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sun. Σύμφωνα με αυτό, το ημερολόγιο παρέχει μια ανατριχιαστική εικόνα της ζωής του, ο οποίος ξεκινούσε τη μέρα του με ένα μασάζ πριν αρχίζει να οργανώνει τις μαζικές δολοφονίες. Η επίβλεψη των ναζιστικών στρατοπέδων θανάτου ήταν απλά κάτι που έπρεπε να τοποθετηθεί ανάμεσα σε αγώνες κέρλινγκ, συνεδρίες για μασάζ, τηλεφωνικές κλήσεις προς την οικογένειά του και διάφορες άλλες προσωπικές υποθέσεις.

Επιπλέον υπάρχουν αναφορές για μέρες «διαμετακόμισης» που πιστεύεται ότι ήταν ένας κώδικας που χρησιμοποιούσε για να δει την ερωμένη του, Bunny. Τακτικά αναφέρονται ταξίδια που έκανε και πάντα φρόντιζε να έχει ενδιάμεσα διαλείμματα για φαγητό και ξεκούραση. Όλα γίνονταν με βάση πλάνο και συγκεκριμένες ώρες όπως αναγράφονταν το ημερολόγιό του. Έκανε επίσης περιοδείες για να δει αν λειτουργούσαν σωστά όλα τα μέσα με τα οποία θα δολοφονούνταν χιλιάδες άνθρωποι. Μετά από μια μεταφορά ανθρώπων σε θαλάμους αερίων για να θανατωθούν ο ίδιος είχε κανονίσει να απολαύσει το δείπνο του με παρέα.

ndiary3

Άλλες μέρες του ξεκινούσαν με τηλεφωνήματα στα παιδιά του, όπως αναφέρει το ημερολόγιο, πριν ξεκινήσει το «επαγγελματικό του έργο». Μια τυπική μέρα του πάντως ξεκινούσε συνήθως με ένα χαλαρωτικό μασάζ. Επιπλέον, συχνά έψαχνε τρόπους να βρει πιο αποδοτικούς τρόπους για τη λειτουργία που θα είχαν οι θάλαμοι αερίων. Αυτό που τον ενδιέφερε τελικά, όπως αποκαλύπτεται, είναι αφενός να λειτουργούν όλα τέλεια για την εξόντωση των ανθρώπων, αφετέρου να έχει χρόνο για τις προσωπικές του απολαύσεις.