Δεν έχει στη διάθεσή του τρεχούμενο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Pedro Luca ζει τα τελευταία 40 χρόνια σε μία σπηλιά σε ένα βουνό στη βόρεια επαρχία Τουκουμάν της Αργεντινής.

Όταν πεινάει, παίρνει το όπλο του και βγαίνει για κυνήγι, ή περπατά τρεις ώρες για να φτάσει στο κοντινότερο χωριό. Όσο για νερό, ένα ρυάκι είναι η πηγή του.

cave2

«Είναι το πιο καθαρό και πλούσιο νερό που υπάρχει», λέει ο ηλικιωμένος άνδρας που έχει συντροφιά του 11 κόκορες και 2 κατσίκες, που επιστρέφουν κάθε βράδυ στη σπηλιά του, για να προστατευθούν από τα άγρια ζώα.

Ο Pedro Luca έχει γίνει θρύλος στην περιοχή και πολλές φορές οι ντόπιοι του δίνουν φαγητό και άλλες προμήθειες. Με τη σύνταξή του, που είναι περίπου 100 με 200 δολάρια, αγοράζει κεριά μαγιά και καλαμπόκι, ενώ η μοναδική τεχνολογική συσκευή που έχει στη σπηλιά του είναι ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες. Δυσκολεύεται όμως να το χρησιμοποιήσει, καθώς το σήμα είναι αδύναμο στο βουνό.

cave3

Περπατάει 3 ώρες τη μέρα για να φτάσει στη σπηλιά του, το δέρμα του είναι ταλαιπωρημένο και έχει ελάχιστα δόντια όμως, όπως σημειώνει η Daily Mail, παρά την ταλαιπωρία του δεν μοιάζει με έναν άνδρα 80 ετών αλλά νεότερος.

cave4

Ο ίδιος από παιδί ήθελε να ζει απομονωμένος στη φύση. Στα 14 του είχε φύγει από το χωριό του,  στο οποίο ζούσε με τον παππού του, για να ταξιδέψει και στη συνέχεια κέρδιζε χρήματα μεταφέροντας κάρβουνα στη Βολιβία. Όμως, επέστρεψε στην περιοχή και τη σπηλιά του.

cave1

«Ποτέ δεν αναρωτήθηκα γιατί επέλεξα να ζήσω εδώ. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα μου άρεσε να ταξιδέψω στον κόσμο, να δω την Ευρώπη. Αλλά υπάρχει μεγάλη θάλασσα ανάμεσα και πρέπει να έχεις χρόνο για να τη διασχίσεις», είπε ακόμη ο 79χρονος.