Μια 45χρονη γυναίκα από την επαρχία Sichuan της Κίνας η οποία πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια, βρέθηκε κλειδωμένη σε ένα κελάρι από την αστυνομία.

Η γυναίκα έμπαινε και έβγαινε, λόγω της κατάστασής της, στο νοσοκομείο, για θεραπεία από το 2012. Σύμφωνα με την οικογένειά της, η οποία είναι γνωστή ως Peng, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να την κλειδώσουν στο κελάρι καθώς οι προηγούμενες θεραπείες είχαν αποτύχει και φαινόταν ότι δεν θεραπευόταν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Η Daily Mail δημοσιεύει τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως και δείχνουν το μαρτύριο της γυναίκας που βρίσκεται κλειδωμένη. Η 45χρονη είχε χαρακτηριστεί από το κράτος ως άτομο με σοβαρή νοητική στέρηση ενώ η ψυχική της ασθένεια αναπτύχθηκε μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Έχει μεταφερθεί έως τώρα σε τέσσερα ψυχιατρικά νοσοκομεία από το 2012 και υποβλήθηκε σε διάφορες θεραπείες. Αρχικά η κατάστασή της φαινόταν να βελτιώνεται αλλά από τη στιγμή που επέστρεψε στο σπίτι άρχισε να επιδεινώνεται. Φέρεται, μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να σπάει διάφορα αντικείμενα, ακόμη και αυτοκίνητα αλλά και παράθυρα των γειτόνων της οικογένειας. Γι’ αυτό το λόγο οι συγγενείς της αποφάσισαν να την κλειδώσουν στο κελάρι ώστε να μην μπορεί να έχει επαφή ή να βλάψει κάποιον. Η οικογένεια επιπλέον ανέφερε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί ανησυχούσε για την ασφάλεια των συγχωριανών της.

Στις 28 Ιουλίου, κάποιος κάτοικος της περιοχής απέκτησε πρόσβαση και έβγαλε φωτογραφίες από την κλειδωμένη γυναίκα αναρτώντας τες στα κοινωνικά δίκτυα με την ελπίδα να βρεθεί κάποια λύση για την κατάστασή της. Η 45χρονη διασώθηκε από την τοπική αστυνομία όταν οι φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η υπόθεση ερευνάται περαιτέρω.

kelari1 kelari2 kelari3