Ο 20χρονος Surendera και ο 25χρονος Rajeshwari αποκαλούνται συχνά ως οι πραγματικοί Μόγληδες και ο τρόπος ζωής τους εξηγεί το γιατί.

Τα δύο αδέρφια ξοδεύουν συχνά ακόμη και τρεις μέρες συνεχόμενες στην απομονωμένη ζούγκλα κοντά στο σπίτι τους, στο Rajnandgaon, στην κεντρική Ινδία. Η 45χρονη μητέρα τους Pancho Bai, ανησυχεί για την ασφάλειά τους και ιδιαίτερα του μικρότερου σε ηλικία.

moglis1

«Αυτός περιπλανιέται στη ζούγκλα και πρέπει να τον τραβάω στο σπίτι. Τον έχω δει να παίζει ένα αθλητικό παιχνίδι και κρυφτό με τους πιθήκους και να κυνηγιούνται. Τον έχω δει επίσης πολλές φορές να συμπεριφέρεται σαν μαϊμού. Οι άνθρωποι από το χωριό μας αρκετές φορές τον έχουν χαρακτηρίσει και γορίλα για τον τρόπο που περπατάει και κινείται. Έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τα ζώα και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας λόγος που κανένα δεν τον έχει βλάψει ποτέ. Οι ξένοι συχνά στην περιοχή μας συχνά σοκάρονται και φοβούνται από την εμφάνιση και την συμπεριφορά του. Τα άλλα παιδιά τον έχουν συνηθίσει και παίζουν μαζί του», λέει η ίδια.

moglis2

Η μητέρα τους αναφέρει, επιπλέον, ότι τα παιδιά είναι πολύ διαφορετικά μεγαλωμένα από τα υπόλοιπα, έχουν πολύ στενή επαφή με τη φύση και τα άγρια ζώα και γι’ αυτό το λόγο τα αποκαλούν Μόγληδες. Γεννήθηκαν με αυτό τον τρόπο και άρχισαν να περιπλανιούνται μόνα τους από πολύ μικρή ηλικία. Δεν μπορούσαν να μιλήσουν καθαρά αλλά είχαν στενή επαφή με το ζωικό βασίλειο. Ο πατέρας τους δολοφονήθηκε το 2014 μέσα στη ζούγκλα καθώς έψαχνε για τα παιδιά του. Ήταν από τις φορές που είχαν βγει να παίξουν και είχαν εξαφανιστεί για μέρες. Όταν τελικά επέστρεψαν ο πατέρας τους ήταν νεκρός.

Η μητέρα τους δημοσιοποιεί την ιστορία τους γιατί θεωρεί πως πιθανόν η συμπεριφορά τους χρειάζεται ειδικό χειρισμό, ίσως και κάποια θεραπεία και ζητάει βοήθεια από όποιον μπορεί να την προσφέρει.

moglis3

moglis5

moglis6