Στις ιδιαίτερες εικόνες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail μπορεί να δει κανείς το καταφύγιο συνταξιοδότησης για τους εργαζομένους της βιομηχανίας του σεξ στην πόλη του Μεξικού, όπου μερικοί από τους πιο περιθωριοποιημένους ανθρώπους στην κοινωνία μπορούν να βρουν την ασφάλεια και την ευτυχία.

Το καταφύγιο Casa Xochiquetzal είναι μια κοινότητα συνταξιοδότησης, ένα κρατικό γηροκομείο για τις ηλικιωμένες «εργάτριες του σεξ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Εκτός από μια ασφαλή στέγη, το Casa Xochiquetzal προσφέρει την αίσθηση της κοινότητας, υπηρεσίες υγείας και τροφή στις ιερόδουλες που δεν είναι πλέον σε θέση να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

Οι γυναίκες είναι, επιπλέον, σε θέση να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους. Επίσης, είναι διαθέσιμη η παροχή συμβουλών ώστε με τη βοήθεια ειδικών, οι γυναίκες να αντιμετωπίσουν την τραυματική εμπειρία του χρόνου που πέρασαν στο να εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται μια απλή καθημερινή των γυναικών που έχουν αφήσει πίσω την εργασία που έκαναν όταν ήταν νέες και έχουν δημιουργήσει πλέον μια δική τους κοινότητα. Μια από τις γυναίκες που ζουν εκεί, η Ella απεικονίζεται να μιλά σε πλαστικές κούκλες ως μια μέθοδος αντιμετώπισης του παρελθόντος της ζωής της αν και τώρα ζει σε ένα ασφαλές περιβάλλον με υποστήριξη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πληθυσμός των «εργατριών του σεξ» στο Μεξικό είναι πολύ περιθωριοποιημένος με τις ιερόδουλες να υποβάλλονται σε βίαιες επιθέσεις και να ταπεινώνονται.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι δέχονται συγκεκριμένα μαθήματα υποστήριξης ώστε να συνεχίσουν από εδώ και πέρα τη ζωή τους χωρίς ταπείνωση και προσπαθώντας να ξεχάσουν γεγονότα του παρελθόντος.

mexikanews1

mexikanews2

mexikanews3

mexikanews5

mexikanews6

mexikanews7

mexikanews8

mexikanews9

mexikanews10

mexikanews11

mexikanews12

mexikanews13