Με ενδιαφέρον αναμένουν όλοι τη μεσημεριανή συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου Ανγεκλα Μέρκελ, που διέκοψε τις διακοπές της και γυρίζει εσπευσμένα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η καγκελάριος θα πάρει θέση για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Βαυαρία, την ίδια ώρα που ο Χορστ Ζεεχόφερ ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Η συνέντευξη Τύπου θα διαρκέσει 90 λεπτά και σε αυτήν η κυρία Μέρκελ αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ θα κάνει αναφορά στα γεγονότα στην Τουρκία και στο Brexit, μιλώντας επίσης για τις ρωγμές που έχουν επέλθει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Πολλοί εκτιμούν ότι η απόφαση της καγκελαρίου να διακόψει τις διακοπές της και να δώσει αυτή τη μεγάλης διάρκειας συνέντευξη Τύπου έχει να κάνει με την πολιτική πίεση που της ασκείται, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από μέρος της συμπολίτευσης. Αλλωστε, παραδοσιακά αυτή η συνέντευξη Τύπου δίνεται κάθε χρόνο προς το τέλος Αυγούστου.

Η κυρία Μέρκελ δέχεται πυρά για την «αποτυχημένη» πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα, ειδικά μετά τις επιθέσεις σε Βίρτσμπουργκ, Μόναχο, Ρόιτλινγκεν και Άνσμπαχ.