Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ένα ακόμα μακάβριο εύρημα ξεβράστηκε στις ακτές του Ρίο ντε Τζανέιρο και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο όπου σε λίγες μέρες κολυμβητές και κωπηλάτες θα διαγωνιστούν. Οι εικόνες προκαλούν ανατριχίλα και θυμίζουν σκηνές από αστυνομική ταινία.

Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times όπου δημοσιεύονται και οι παρακάτω φωτογραφίες. Τα ντοκουμέντα ξεσκεπάζουν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τα οποία οι αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πριν ξεκινήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός.

Riotoxic2 Riotoxic4

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγκριτης αμερικανικής εφημερίδας, ο κόλπος του Guanabara όπου θα διεξαχθεί η μαραθώνια κολύμβηση είναι μολυσμένος και οι αθλητές φοβούνται να βουτήξουν στα νερά καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία τους. Και δεν είναι το μόνο πρόβλημα: Τα σκουπίδια που επιπλέουν στη θάλασσα κάνουν τους αθλητές της κωπηλασίας να αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν να διεξαχθούν οι αγώνες από τα αντικείμενα ή και τα πτώματα που επιπλέουν.

Riotoxic1

Στα τέλη Ιουνίου ανθρώπινα μέλη ξεβράστηκαν στην πιο φημισμένη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, την θρυλική Κόπακαμπάνα, και λίγα μόλις μέτρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες beach volley.

Το Reuters επιβεβαίωσε την είδηση από αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο που εντοπίστηκαν τα ανθρώπινα μέλη και είχε αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας.

Riotoxic3 Riotoxic6 Riotoxic5

Δημοσίευμα του Guardian αναφερόταν εκτενώς στην αύξηση της εγκληματικότητας στη Βραζιλία που αποτελεί ένα μόνο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Όλα αυτά επισκιάζουν τα μεγαλεπήβολα πλάνα της Βραζιλίας και την αρχική ευφορία που υπήρχε για τη διοργάνωση των Αγώνων.