Λέγεται Eric Aniva, είναι 40 ετών και πληρώνεται για να κάνει σεξ με παιδιά. Έγινε γνωστός στον δυτικό κόσμο πριν από μερικές ημέρες με αφορμή ρεπορτάζ του BBC. Σε αυτό ο Aniva μίλησε για την «δουλειά» του και εξομολογήθηκε πως δεν αποκάλυπτε σε όσους τον προσλαμβάνανε ότι πάσχει από HIV.

Ο Aniva ανήκει στην κατηγορία των «hyenas» (ύαινες) όπου οικογένειες πληρώνουν άνδρες προκειμένου να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με κορίτσια που ξεκίνησαν να έχουν έμμηνο ρύση ή γυναίκες που έχασαν τον άνδρα τους. Εάν δεν υπακούσουν, αρρώστιες και άλλα δεινά λέγεται ότι θα πλήξουν την κοινότητα στην οποία ζουν.

Malawi2

Ο πρόεδρος της χώρας, ο Peter Mutharika, μετά το ρεπορτάζ έδωσε εντολή για τη σύλληψή του και όπως είπε η αστυνομία θα διερευνήσει την υπόθεση και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για όλα αυτά που δήλωσε στο BBC ότι κάνει.

Ο Aniva, είναι παντρεμένος με δύο γυναίκες και δηλώνει περήφανος για την δουλειά του, ενώ ισχυρίζεται πως οι γυναίκες τον επιθυμούν. Κατά τον ίδιο, οι τελετές δεν συνιστούν βιασμό.

«Μερικά κορίτσια είναι ηλικίας 12 ή 13, αλλά εγώ προτιμώ τις μεγαλύτερες» είπε στον δημοσιογράφο του BBC, Ed Butler. Ο άντρας, υποστήριξε ότι έχει κάνει σεξ με πάνω από 104 γυναίκες και όπως ισχυρίζεται «όλα τα κορίτσια απολαμβάνουν να με έχουν ως hyena».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Aniva δεν αποκαλύπτει στις οικογένειες που τον προσλαμβάνουν ότι είναι φορέας του AIDS γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του έπειτα από εντολή του προέδρου της χώρας.

Malawi3

«Όλα τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή τη παράνομη πράξη, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την υποβολή παιδιών και γυναικών σε αυτή τη κατάπτυστη πρακτική», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του προέδρου, Mgeme Kalilani.

Malawi1

Ο Aniva, είναι παντρεμένος με δυο γυναίκες (μια υπήρξε και πελάτισσά του), έχει πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων και μια κόρη δυο ετών. Όπως τόνισε στον δημοσιογράφο, δεν θέλει η κόρη του να συνευρεθεί με μια «ύαινα» και πως θα σταματήσει σύντομα να λαμβάνει μέρος σε αυτή τη πρακτική.