Η Emma είναι μια ανύπαντρη μητέρα που προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να βοηθήσει την κόρη της. Το 16χρονο κορίτσι το οποίο κάποτε προσπάθησε να κρεμαστεί μέσα στη ντουλάπα του βρίσκεται τώρα κλειδωμένο μέσα σε ένα ξύλινο κουτί σαν υπνοδωμάτιο, καθώς αυτή τη λύση σκέφτηκε η μητέρα της για να την αποτρέψει από το να βλάψει τον εαυτό της ή την οικογένειά της για ακόμη μια φορά.

Η οικογένεια που ζει σε μια αγροτική περιοχή στη Νότια Αυστραλία αναφέρει ότι δεν είχε καμία άλλη επιλογή όταν το μεγαλύτερο από τα παιδιά της, η Stephanie προσπάθησε να αυτοκτονήσει 12 φορές μέσα σε 2 χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail. Η Stephanie, η οποία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί, άρχισε να βλάπτει τον εαυτό της στο γυμνάσιο κόβοντας το χέρι, το πόδι, το στομάχι και τελικά το λαιμό της όπως αναφέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Kατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών η ψυχική κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε με άσχημα αποτελέσματα και άρχισε να βλάπτει τον εαυτό της και τους άλλους ενώ ξεκίνησε να αντιμετωπίζει και να χρησιμοποιεί καθημερινά αντικείμενα ως επικίνδυνα «όπλα». «Έχουμε μετατρέψει το δωμάτιό της σε ό, τι εμείς αποκαλούμε ασφαλές δωμάτιο», εξήγησε η μητέρα της, Emma και πρόσθεσε: «Η πόρτα παραμένει κλειδωμένη κάθε βράδυ, επειδή δεν αισθάνομαι ασφαλής. Δεν αισθάνομαι ότι είναι ασφαλές αν δεν είναι κλειδωμένη μέσα».

Η πλησιέστερη ψυχιατρική κλινική είναι δύο ώρες μακριά από το σπίτι τους οπότε η μητέρα έχει βρει αυτόν τον τρόπο για να προστατέψει όπως λέει την κόρη της από το να κάνει κακό στον εαυτό της. Η ίδια τονίζει ότι νιώθει απαίσια που το κάνει αυτό αλλά δεν έχει άλλη επιλογή και δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να κάνει. Το κοριτσάκι βέβαια παρομοιάζει το δωμάτιο αυτό σαν φυλακή με τη μαμά της να ζητάει βοήθεια ώστε το παιδί της να έχει ένα πιο ασφαλές και λαμπερό μέλλον.

mahdatdatr1 mahdatdatr2 mahdatdatr3 mahdatdatr4 mahdatdatr5 mahdatdatr6 mahdatdatr7