Η Sophia Hecimovic από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έχει ύψος μόλις 87 εκατοστά, την ώρα που τα κορίτσια της ηλικίας της έχουν κατά μέσο όρο ύψος 103 εκατοστά.

Η μητέρα της μικρής Sophia, Effie Panayiotou, είναι ελληνικής καταγωγής, και μιλάει στη Mirror για τη μικρή της κόρη. Η μικρή Sophia όταν γεννήθηκε ήταν μικρότερη και από μία κούκλα και η ανάπτυξή της προχωρούσε με πολύ αργούς ρυθμούς. Αν και το παράδοξο είναι ότι οι αυξητικές της ορμόνες δεν έχουν κανένα πρόβλημα, η ανάπτυξή της γίνεται εξαιρετικά αργά, γεγονός που προβληματίζει τους γιατρούς. Όπως αναφέρει, η μητέρα της, όταν η Sophia γεννήθηκε την έβαλε δίπλα σε μια κούκλα που της είχαν φέρει και ήταν μικρότερη.

Sophia1

«Οι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν την βλέπουν και μαθαίνουν την ηλικία της γιατί είναι τόσο μικρή εμφανισιακά».

Η ανάπτυξή της, πέραν του ύψους και του βάρους της, είναι κανονική όπως στα υπόλοιπα κορίτσια. «Είναι σαν όλα τα τετράχρονα μόνο που είναι πολύ μικρότερη» καταλήγει η Effie Panayiotou.

Σε ηλικία ενός έτους, διεγνώσθη με Σύνδρομο Robinow, μια σπάνια γενετική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη των οστών. Η μητέρα της εξομολογείται ότι ανακουφίστηκε τώρα που ξέρει τουλάχιστον τι έχει. Με τις φυσικοθεραπείες, η μικρή κατάφερε σιγά-σιγά να κινείται. Όταν ήταν 17 μηνών άρχισε να μπουσουλάει και σε ηλικία ενός έτος ξεκίνησε να μιλάει.

Sophia3

Σε ηλικία 2 ετών, η οικογένεια έμαθε ότι τελικά η μικρή Sophia έχει αυτισμό κι όχι το σύνδρομο Robinow, καθώς τα άτομα με το συγκεκριμένο σύνδρομο συνήθως έχουν μεγαλύτερο κεφάλι σε σχέση με το σώμα τους.

Και κάπως έτσι η οικογένεια βρέθηκε και πάλι στο μηδέν να ψάχνει απαντήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με την μικροσκοπική τους κόρη και τις αναπτυξιακές της δυσκολίες.

«Είναι κοινωνική, αγαπάει το κολύμπι και το μπαλέτο, το χορό και της αρέσει να τραγουδάει Taylor Swift και Whitney Houston. Είναι όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της, απλώς είναι πολύ μικρότερη» λέει η μαμά της στην εφημερίδα.

Sophia2