Αυτό είναι το σκοτεινό σπίτι που βρίσκεται στον περίβολο του νεκροταφείου και είναι γεμάτο με ζωγραφισμένα ανθρώπινα κρανία.

Το «Σπίτι των Οστών» φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 περίπου κρανία και βρίσκεται στο Hallstatt της Αυστρίας, δίπλα από το νεκροταφείο. Αρκετά κρανία έχουν ζωγραφιστεί με συμβολικές κορώνες και φέρουν το όνομα του νεκρού. Σύμφωνα με την Sun, χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και δημιουργήθηκε επειδή το κοιμητήριο δίπλα στη λίμνη ήταν πολύ μικρό και πλέον οι κάτοικοι δεν είχαν χώρο για να θάψουν τους νεκρούς τους.

kran2

Η καύση των νεκρών ήταν απαγορευμένη εκείνη τη περίοδο και τα πτώματα θάβονταν για 10-15 χρόνια. Στη συνέχεια, αφαιρούνταν τα κρανία των νεκρών και τοποθετούνταν στο συγκεκριμένο χώρο. Το τελευταίο κρανίο του Beinhaus είχε ενταφιαστεί το 1995 και ανήκε σε μια γυναίκα που είχε πεθάνει το 1983 και η ίδια είχε εκφράσει την επιθυμία να τοποθετεί το κρανίο της εκεί.

kran3

Το «Σπίτι των Οστών» είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον λόγω των διακοσμημένων κρανίων. Η παράδοση της ζωγραφικής πάνω στα κρανία άρχισε το 1720 και 610 εξ αυτών είναι διακοσμημένα με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του… kran4 kran5 kran1