Ένας 27χρονος Σύρος του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον τρόμο, ενώ σκοτώθηκε ο ίδιος, χθες όταν η βόμβα που έφερε πάνω του εξερράγη έξω από ένα φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος της Βαυαρίας σε συνέντευξη τύπου νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή να παρασύρει και άλλους στο θάνατο ανέφερε ο ιστότοπος Nordbayern.de. Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν στην έκρηξη.

Ο Χέρμαν είπε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη – που σημειώθηκε σε εστιατόριο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ – έγινε γύρω στις 10:12 μ.μ. τοπικής ώρας (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.

Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία επίσης, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.