Ολοένα και μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς μετά την επίθεση στο Μόναχο. Πριν από λίγο η αστυνομία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο τουίτερ ανακοίνωσε πως οι νεκροί από την επίθεση είναι οκτώ ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως εξασθενεί το σενάριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και αρχίζει να προβάλει πιο πιθανό εκείνο της ακροδεξιάς ένοπλης βίας δεδομένου πως ο δράστης που εμφανίζεται σε ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο ακούγεται να μιλάει Γερμανικά και να φωνάζει «είμαι γερμανός» και στη συνέχεια να βρίζει τους ξένους που ζουν στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παρακολουθεί την «φρικιαστική κατάσταση» στο Μόναχο, όπου οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων σε μια επίθεση ενόπλων, ενώ κάνουν λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας στη Γερμανία καθώς καταβάλλουν προσπάθεια για να προσαχθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε η Κλίντον σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.