Ένας άτυχος τουρίστας παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ήπιε το υποτιθέμενο νερό που βρισκόταν σε ένα μπουκάλι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε.

Ο τουρίστας που είναι γνωστός ως Bin από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Dujiangyan, νοτιοδυτικά της Κίνας. Όντας διψασμένος αποφάσισε να πιει λίγο από ένα μπουκάλι, αυτό που νόμιζε ότι είναι δωρεάν πόσιμο νερό. Αργότερα όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απορρυπαντικό. Ευτυχώς έσπευσε γρήγορα στο νοσοκομείο και δεν ήρθε αντιμέτωπος με τις πολύ σοβαρές συνέπειες ως αποτέλεσμα του περιστατικού που θα μπορούσε να του στερήσει ακόμη και τη ζωή, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua, ο άνδρας και η οικογένειά του έφτασαν στο γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής στις 11 Ιουλίου. Μετά από μια κουραστική μέρα ο 41χρονος επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και βρήκε δύο «τοποθετημένα και τακτοποιημένα μπουκάλια του νερού» στο νεροχύτη με ένα σημάδι που έδειχνε ότι ήταν δωρεάν σύμφωνα με τις αναφορές. Στη συνέχεια φέρεται ήπιε αρκετές γουλιές από το υγρό το οποίο νόμιζε ότι είναι νερό και το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν απορρυπαντικό.

Η σύζυγος του άτυχου άνδρα δήλωσε στο τοπικό μέσο: «Το απορρυπαντικό είχε ένα άρωμα. Ο σύζυγός μου ήπιε σχεδόν το μισό της φιάλης. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν περίπου 30ml.» Το απορρυπαντικό ήταν άχρωμο και έμοιαζε ακριβώς όπως το νερό, αλλά όταν το κουνήσαμε μετά, το μπουκάλι ξεκίνησε να σχηματίζει αφρό. Το ζευγάρι επικοινώνησε αμέσως με τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ο υπεύθυνος εξέφρασε την άποψη ότι όντως θα μπορούσε να είναι απορρυπαντικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απομακρυνθεί το υγρό από τον οργανισμό του. Καθώς ο ίδιος υποφέρει από υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατάστασή του ήταν πολύ επισφαλής σύμφωνα με τους γιατρούς. Τελικά μετά από τέσσερις μέρες η κατάστασή του βελτιώθηκε ενώ αποκαλύφθηκε ότι το συμβάν προκλήθηκε από ένα «επιχειρησιακό λάθος» από ένα μέλος του πληρώματος καθαρισμού.