Ο αδερφός της δολοφονημένης Πακιστανής σελέμπριτι αποκαλύπτει, χωρίς να δείχνει μετανιωμένος, ότι τη σκότωσε επειδή αρνιόταν να σταματήσει να δημοσιεύει προκλητικές φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook.

Ο Muhammad Waseem ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ότι δεν ντρέπεται που έχει σκοτώσει τη Qandeel Baloch, παρά τις αντιδράσεις για να σταματήσει η «επιδημία» των εγκλημάτων τιμής. Ο στραγγαλισμός της 26χρονης, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας στη βαθιά συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία του Πακιστάν, που δημοσίευε συνεχώς selfies και βίντεο όμοια με αυτά των δυτικών προτύπων, έχει προκαλέσει ένα κύμα σοκ και αποστροφής παγκοσμίως. Ο αδελφός της συνελήφθη αργά το Σάββατο και εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ομολόγησε ότι τη νάρκωσε και στη συνέχεια τη στραγγάλισε για λόγους τιμής.

kasodap4

«Ναι, φυσικά, εγώ τη στραγγάλισα», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου, που διοργανώθηκε από την αστυνομία, νωρίς την Κυριακή. «Ήταν στο ισόγειο, ενώ οι γονείς μας κοιμόντουσαν στην ταράτσα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ήταν περίπου 22:45 όταν της έδωσα ένα δισκίο και στη συνέχεια την σκότωσα». Αναφέρει επίσης ότι έκανε το φόνο μόνος του χωρίς να έχει κάποιο συνεργό.

kasodap2

«Δεν είμαι σε δύσκολη θέση και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό που έκανα. Όποια και αν ήταν η περίπτωση, η συμπεριφορά της αδελφής μου ήταν εντελώς ανυπόφορη», τόνισε επίσης.

Το πραγματικό όνομα της κοπέλας ήταν Fauzia Azeem και θεωρείται ότι είχε σπάσει τα ταμπού της χώρας. Άλλοι την επαινούσαν αλλά οι συντηρητικοί την καταδίκασαν. Δημοσίευε συχνά φωτογραφίες και βίντεο από το χορό της στο Instagram και είχε χιλιάδες οπαδούς που εξέφραζαν το θαυμασμό τους. Η περίπτωση της νεαρής πάντως δεν είναι η μοναδική. Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται για λόγους τιμής κάθε χρόνο στο Πακιστάν.

kasodap3

kasodap5

kasodap6

kasodap7

kasodap8