Στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στην νότια Ιταλία αναφέρθηκε πριν λίγο ο ιταλός υπουργός Μεταφορών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, κατά την παρέμβασή του στη βουλή της Ρώμης.

«H ασφάλεια της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο του δυστυχήματος εξαρτάται από την τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία αφήνει όλη την ευθύνη της διαχείρισης της κατάστασης στον ανθρώπινο παράγοντα. Πρόκειται για παρωχημένο σύστημα, το οποίο παρουσιάζει μεγάλους κινδύνους», δήλωσε ο υπουργός.

Όλοι οι βουλευτές θέλησαν να ευχαριστήσουν, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος αλλά και της πολιτικής προστασίας, οι οποίοι με τεράστια αυταπάρνηση, εργάζονται από χθες το μεσημέρι στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την ‘Αντρια με το Κοράτο .

Παράλληλα, οι εισαγγελείς της ‘Αντρια ανακρίνουν τους εργαζόμενους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της περιοχής, βλέπουν, κατ’ επανάληψη, με μεγάλη προσοχή τις εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, ενώ άρχισε να αποκρυπτογραφείται και το περιεχόμενο των «μαύρων κουτιών» των δύο τρένων.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών επαναλαμβάνουν ότι κατά την φάση αυτή επικεντρώνονται, κυρίως, στην πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζεται και κάθε άλλο ενδεχόμενο.