Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με τον πορτογάλο ομόλογο του Πάσος Κοέλιο στο πρωθυπουργικό Γραφείο, επαναβεβαίωσε σήμερα ότι το Παρίσι «θα υποστηρίξει πλήρως» τις προσπάθειες, που η πορτογαλική κυβέρνηση κάνει με σκοπό να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, «που ξεπέρασε τη μια ώρα και περιστράφηκε στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις που αφορούν στην υλοποίηση από την Λισσαβόνα του ευρωπαϊκού προγράμματος για ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας της», προκύπτει από το ανακοινωθέν του γαλλικού πρωθυπουργικού Γραφείου.

Επίσης, ο κ. Κοέλιο «επιβεβαίωσε την κυβερνητική αποφασιστικότητα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να τηρηθούν όλες οι ανειλημμένες δεσμεύσεις», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φιγιόν επέμεινε ότι «είναι σπουδαίο να προχωρήσει στον δρόμο αυτόν η Πορτογαλία».

Ο στόχος του προγράμματος λιτότητας στην Πορτογαλία, έναντι δανεισμού της από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 78 δισ. ευρώ, είναι στο τέλος του τρέχοντος έτους η αναλογία ελλείμματος του δημοσίου με ΑΕΠ να συρρικνωθεί στο 5,9%, από 9,1% πέρυσι.