Ο 11χρονος Cade Ewington σώθηκε σαν από θαύμα από τους δασκάλους της κολύμβησης όταν τον είδαν να μένει αναίσθητος μέσα στο νερό της πισίνας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η καρδιά του μικρού μαθητή «σταμάτησε να χτυπά» για 25 λεπτά. Το ιατρικό προσωπικό πάλεψε να τον επαναφέρει στη ζωή καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είχε πάρει ανάσα για 25 λεπτά που σημαίνει ότι ήταν ιατρικά νεκρός.

Ο νεαρός από το Λούτον του Ηνωμένου Βασιλείου αργότερα διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση του καρδιακού ρυθμού που προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή όπως ανέφεραν οι γιατροί. Ο πατέρας του, ο 46χρονος Mark μίλησε για τη φρίκη, όπως λέει, να βλέπει το γιο του στην πόρτα του θανάτου και τους γιατρούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τον επαναφέρουν.

almost1

«Είναι τα πάντα για μένα και με το χέρι στην καρδιά μπορώ να πω ότι νόμιζα πως ήταν το τέλος. Υπήρχε μια ντουζίνα ιατρικό προσωπικό και αστυνομία από πάνω του, που μας κοίταζαν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι κανείς δεν ήθελε να μας δώσει την είδηση. Ήταν παγωμένος στο κρεβάτι και δεν ξέραμε αν ήταν ζωντανός ή νεκρός. Κανείς ποτέ δε θέλει να δει το παιδί του έτσι», περιγράφει ο πατέρας μιλώντας για την περιπέτεια του γιου του. Ο ίδιος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για το προσωπικό που βρισκόταν εκεί και κράτησε το γιο του στη ζωή και αναφέρει πως χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν τραγικά.

Σήμερα, τέσσερις εβδομάδες μετά το συμβάν, το αγοράκι κινείται φυσιολογικά και έχει μπει στους παλιούς του ρυθμούς. Οι γιατροί λένε ότι το παιδί ήταν σαν μια «ωρολογιακή βόμβα» αλλά τώρα, με την κατάλληλη θεραπεία είναι πιο καλά από ποτέ.

almost5
Ο απινιδωτής που οι γιατροί τοποθέτησαν στην καρδιά του αγοριού

almost2 almost3