Ο παρουσιαστής του δικτύου Fox Bill O’Reilly έδειξε για πρώτη φορά στην εκπομπή του φωτογραφίες του Μπαράκ Ομπάμα με ισλαμική ενδυμασία που, όπως υποστηρίζει, είναι από το γάμο του ετεροθαλούς αδελφού του.

Όπως εξήγησε ήταν πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί η τοποθεσία στην οποία βγήκαν οι φωτογραφίες αλλά ανέφερε πως ήταν στο Μέριλαντ στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Δεν έχει υπάρξει άλλη επαλήθευση των φωτογραφιών αλλά ο O’Reilly τις χρησιμοποίησε σε έναν μονόλογο στον οποίο ισχυρίστηκε πως οι «στενοί συναισθηματικοί δεσμοί» με το Ισλάμ τον εμπόδισαν από το να πολεμήσει αποτελεσματικά τους τρομοκράτες.

Ο O’Reilly υποστήριξε πως ο Αμερικανός πρόεδρος απέτυχε ξανά και ξανά στο να αναγνωρίσει την τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Αμερική, επέτρεψε στο ISIS να προκαλέσει αμόκ στη Μέση Ανατολή και δεν παραδέχεται το λάθος του.

obama

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μεγαλύτερη αποτυχία της διοίκησης του Ομπάμα είναι πως επέτρεψε στους ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS να  κάνουν ό,τι θέλουν, σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους σε όλο τον κόσμο- ανάμεσά τους και πολλούς μουσουλμάνους», τόνισε.

«Ο Ομπάμα ποτέ μα ποτέ δεν αναγνώρισε το λάθος αυτό ούτε ορίζει με ακρίβεια την απειλεί του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε,« αυτή η οργάνωση σκοτώνει αθώους ανθρώπους για να επιβάλει μια ριζοσπαστική εκδοχή του Ισλάμ στον κόσμο. Το τζιχάντ βασίζεται αποκλειστικά στη θεολογία, όσο διαστρεβλωμένη κι αν είναι».

Όπως υπενθυμίζει η Daily Mail, ο Ομπάμα πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Χαβάη, με Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα ο οποίος πίστευε στο Ισλάμ πριν εγκαταλείψει την οικογένειά του όταν ο Μπαράκ ήταν δύο ετών.

Λίγο μετά η μητέρα του Ομπάμα παντρεύτηκε έναν άνδρα από την Ινδονησία που πήρε την οικογένεια στη χώρα του- χώρα κυρίως μουσουλμανική. Εκεί έζησαν τέσσερα χρόνια με τον Ομπάμα να πηγαίνει και σε μουσουλμανικά και σε καθολικά σχολεία. Τελικά επέστρεψε στη Χαβάη όπου έζησε με τους παππούδες του οι οποίοι δεν πίστευαν σε κάποια θρησκεία και τον μεγάλωσαν αντίστοιχα.