Σοκ προκαλεί το βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας Αφροαμερικανός που έχει μόλις δεχθεί τέσσερις πυροβολισμούς από αστυνομικό ενώ καθόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αναζητούσε την άδειά του, που ο αστυνομικός του είχε ζητήσει.

Το περιστατικό συνέβη στη Μινεσότα και στο βίντεο φαίνεται η Lavish Reynolds να εξηγεί στους θεατές πως εκείνη και ο φίλος της Philando σταμάτησαν σε σήμα τη αστυνομίας επειδή είχαν σπασμένο ένα πίσω φανάρι.

Ο αστυνομικός ζήτησε από τον 32χρονο, που εργαζόταν σε σχολικό κυλικείο, να του δείξει την άδεια οδήγησης αλλά μόλις εκείνος την αναζήτησε δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς. Περιγράφοντας τι έχει συμβεί, η γυναίκα μετακινεί την κάμερα και δείχνει το αιματοβαμμένο σώμα του άνδρα ο οποίος αρχίζει και χάνει τις αισθήσεις του ενώ ο αστυνομικός εξακολουθεί να τον σημαδεύει με το όπλο του.

Πολύ σύντομα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άτυχος άνδρας όσο και στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε αλλά και έξω από το σπίτι του κυβερνήτη της πολιτείας.

Σύμφωνα με τη Reynolds ο 32χρονος είχε άδεια για το όπλο που είχε και ενημέρωσε εγκαίρως τον αστυνομικό πως το έχει στο αυτοκίνητο, πριν αναζητήσει το πορτοφόλι του για να βγάλει την άδειά του.

«Ο αστυνομικός μόλις τον πυροβόλησε», περιγράφει, διατηρώντας την ψυχραιμία της. «Του είπα να μην το πάρει!» φωνάζει ο αστυνομικός, αναφερόμενος στο όπλο του Castile, «του είπα να βλέπω τα χέρια του». «Του είπατε να σας δώσει την άδειά του κύριε, να σας δείξει την άδειά του», λέει η γυναίκα και ξαφνικά συνειδητοποιεί πως ο σύντροφός της έχει σταματήσει να κινείται.

«Θεέ μου, μην μου πείτε πως πέθανε…μην μου πείτε πως ο φίλος που χάθηκε έτσι απλά, μη μου πείτε πως χάθηκε», λέει. «Σας παρακαλώ», λέει προς τον αστυνομικό, «μην μου πείτε πως μόλις του το κάνατε αυτό. Του ρίξατε τέσσερις σφαίρες, κύριε», και η φωνή της αρχίζει να σπάει. «Απλώς έψαχνε την άδειά του, κύριε».

Τότε άλλοι αστυνομικοί της λένε να βγει από το αυτοκίνητο- στο οποίο βρίσκεται και η μικρή κόρη της! Της ζητούν να πέσει στα γόνατα και της περνούν χειροπέδες «μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα», όπως της λένε.

purovapai2 purovapai3 purovapai4 purovapai5 purovapai6 purovapai7 purovapai8