Ένας απλός επιβάτης προκάλεσε κατάσταση συναγερμού στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο λόγος ήταν το κινητό του.

Ο ίδιος είχε αγοράσει και τοποθετήσει το iPhone του σε μια θήκη που είχε το σχήμα ενός πυροβόλου όπλου. Όπως ήταν λογικό εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου των επιβατών και αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία του αεροδρομίου και όρμησε γρήγορα πάνω στον ταξιδιώτη. Ήταν έτοιμοι να διεξάγουν περαιτέρω έρευνα αλλά ο έλεγχος κατέληξε στο ότι το όπλο ήταν στην πραγματικότητα ένα iPhone.

plsadkain1

Η αστυνομία αποκάλυψε επίσης ότι θα μπορούσε να χρεώσει στον επιβάτη την κατηγορία για μεταφορά απομίμησης πυροβόλου όπλου σε δημόσιο χώρο. Δημοσίευσαν μάλιστα στο Twitter την ιστορία θέλοντας να τονίσουν την ανοησία του εν λόγω επιβάτη που προκάλεσε αναστάτωση σε όλο το αεροδρόμιο, στους επιβάτες και στο προσωπικό ασφαλείας.

plsadkain2

Η αστυνομία του Έσσεξ δημοσίευσε μια εικόνα με το πώς φαίνεται μια τέτοια θήκη κινητού στην τσέπη ενός ατόμου θέλοντας να δείξουν τι πανικό μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο αντικείμενο σε έναν αερολιμένα. Μια ώρα αργότερα δημοσίευσαν περισσότερες φωτογραφίες από τη μαύρη πλαστική θήκη η οποία περιλαμβάνει ακόμη και μια σκανδάλη και ρεαλιστικές εσοχές.

Κάποιος ανυποψίαστος δηλαδή, βλέποντάς το στην τσέπη κάποιου θα μπορούσε άνετα να πιστέψει ότι πρόκειται για κανονικό όπλο.

Η αστυνομία του Έσσεξ έγραψε μάλιστα στο Twitter: «Φέρνοντας κάτι τέτοιο σε ένα αεροδρόμιο, αυτό καθιστά πολύ λιγότερες τις πιθανότητες να πάρετε το αεροπλάνο σας».

plsadkain3

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ένα αθώο αντικείμενο προκαλεί πανικό και συναγερμό σε ένα αεροδρόμιο λόγω του σχήματός του. Το σίγουρο είναι πως ο συγκεκριμένος επιβάτης θα το σκεφτεί αρκετά προτού ξαναπροσπαθήσει να ταξιδέψει με αυτή τη θήκη.

plsadkain4