Χρειάστηκε 3.000 ώρες και 34 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί, όμως το αποτέλεσμα αποζημιώνει. Ο λόγος για ένα μοντέλο του Σαν Φρανσίσκο φτιαγμένο από 100.000 οδοντογλυφίδες! Η κατασκευή ανήκει στον καλλιτέχνη Scott Weaver, ο οποίος δημιούργησε τη μικρογραφία μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ και μάλιστα ορισμένα από τα κτίρια έχουν αποδοθεί με αρκετά μεγάλη ακρίβεια.

Οι επί μέρους κατασκευές από τις οποίες αποτελείται το δημιούργημα του Weaver, είναι ενωμένες με μικρές γέφυρες και μπάλες του πινγκ-πονγκ που τοποθετούνται στην κορυφή του μπορούν να κυλήσουν ομαλά μέχρι τη βάση του. Μερικά από τα γνωστά μέρη και μνημεία της πόλης που περιλαμβάνονται στην ιδιότυπη αυτή κατασκευή, είναι η «Golden Gate Bridge» και το Παλάτι των Καλών Τεχνών.

«Πάντα ονειρευόμουν να φτιάξω τη μεγαλύτερη κατασκευή στον κόσμου από οδοντογλυφίδες. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει, κανένα από τα υπόλοιπα δεν έχει την δυνατότητα να κυλήσει μια μπάλα του πινγκ-πονγκ μέσα από αυτό. Είναι το Σαν Φρανσίσκο όπως εγώ το βλέπω», δήλωσε ο Scott Weaver.