Οι περισσότεροι φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες δεν θα χρειαστούν πιθανότατα ποτέ στη ζωή τους σοβαρές τεχνικές αυτοάμυνας, αν και υπάρχουν φορές που έρχεται το κακό και σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις.

Κι έτσι μια σειρά από τρόπους να προστατεύσεις τον εαυτό του από κακόβουλες επιθέσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες, όσο κι αν δεν είσαι μπλεγμένος σε κακές παρέες.

Και μάλιστα τα σενάρια στα οποία θα χρειαστεί να υπερασπιστείς εαυτό και οικογένεια λαμβάνουν χώρα στα ξαφνικά και χωρίς προειδοποιήσεις, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αστραπιαία και αποτελεσματικά.

Οι ιδανικότερες αντιδράσεις στους κοινότερους τρόπους επιθέσεων παρατίθενται παρακάτω, δώστε λοιπόν βάση…

Πώς να ξεφύγεις από πνίξιμο στον λαιμό

deslffanncettetroldf1

Ένας από τους πλέον κοινούς τρόπους σωματικών επιθέσεων είναι από μπροστά, όταν ο άλλος βάλει τα χέρια του στον λαιμό σου. Στην ιδιαιτέρως επικίνδυνη αυτή κατάσταση κάθε δευτερόλεπτο μετράει και η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση και αποδοτική. Την πάναπλη τεχνική για να ξεφύγουμε από τη λαβή θα τη δείτε στο βίντεο, προπονηθείτε λοιπόν κατά βούληση…

Πώς να γλιτώσεις από πιάσιμο από πίσω

deslffanncettetroldf2

Όταν κάποιος δυνατότερος και πιο ογκώδης μάς αρπάξει από πίσω, τότε χωρίς την κατάλληλη τεχνική τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα. Άλλος ένας αγαπημένος τρόπος των δραστών να ακινητοποιούν το θύμα τους ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα εναντίον του, η συνθήκη μπορεί ωστόσο να αλλάξει εύκολα και το θύμα να μετατραπεί σε θύτη.

Η τεχνική παρατίθεται στο βίντεο και με λίγη εξάσκηση, θα γίνετε ξεφτέρια…

Πώς να απεγκλωβιστείς από κεφαλοκλείδωμα

deslffanncettetroldf3

Άλλη μια λατρεμένη λαβή κακοποιών και απαγωγέων, το κεφαλοκλείδωμα μπορεί να λήξει έναν καυγά πριν καν αρχίσει. Γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την απελευθέρωση από τη λαβή, όλες ωστόσο δίνουν βάση στο πόσο σημαντικό είναι να απεγκλωβιστείς όσο πιο σύντομα παίρνει για να μη χάσεις τις αισθήσεις σου.

Το οπτικό υλικό είναι και πάλι κατατοπιστικότατο…

Πώς να απελευθερώσεις τους καρπούς σου

deslffanncettetroldf4

Τι πιο συχνό σε έναν καυγά ή μια επίθεση από το να σου πιάσει ο άλλος τον έναν ή και τους δύο καρπούς των χεριών, στην προσπάθειά του να σε καθηλώσει ή να σε σύρει; Τρόποι να ξεφύγεις από τη λαβή πολλοί και όλοι στηρίζονται στο γεγονός ότι ο αντίπαλος θα έχει το μυϊκό πλεονέκτημα, γιατί αλλιώς τα πράγματα απλοποιούνται πολύ.

Το κόλπο είναι να εκμεταλλευτούμε την απλή περιστροφή των καρπών μας, ώστε να γίνει αδύνατο για τον άλλο να διατηρήσει την πλεονεκτική του θέση. Ο αστραπιαίος μάλιστα απεγκλωβισμός θα αιφνιδιάσει τον επιτιθέμενο και θα σου δώσει μερικές βολικές στιγμές αμηχανίας να αντιδράσεις…

Πώς να μετατρέψεις τα κλειδιά σου σε όπλο αυτοάμυνας

deslffanncettetroldf5

Οι επείγουσες καταστάσεις καλούν σε δραστικά μέτρα και η μετατροπή των κοινών μας κλειδιών σε τεχνική αυτοάμυνας ενέχει πάμπολλα αβαντάζ: είναι μεταλλικά, είναι αιχμηρά, είναι οδοντωτά, είναι άρα αποτελεσματικά! Θέλει βέβαια προσοχή, καθώς ο σκοπός είναι να τραυματιστεί ο δράστης και όχι εμείς…

Ο καλύτερος τρόπος να δεχτείς χτύπημα στο πρόσωπο (όταν δεν μπορείς να το αποφύγεις)

deslffanncettetroldf6

Πέρα από την ενεργητική προστασία, υπάρχει και η παθητική αυτοάμυνα, που μπορεί να φανεί εξίσου αποφασιστικής σημασίας κατά τις πρώτες στιγμές της συμπλοκής. Γιατί ακόμα και οι δυνατότεροι μαχητές που αποφεύγουν μαγικά τις μπουνιές θα δεχτούν αναγκαστικά αρκετά χτυπήματα και η υποδοχή τους είναι σε τελική αυτή που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Στον κόσμο της πυγμαχίας εξάλλου ο μποξέρ εκπαιδεύεται ειδικά στο πώς να δέχεται χτυπήματα σε διάφορα μέρη του κεφαλιού του και ιδιαιτέρως στο σαγόνι. Το μυστικό εδώ είναι ότι όταν πρόκειται να δεχτείς ένα χτύπημα, τότε πρέπει να μετακινήσεις το σώμα σου στην κατεύθυνση που ακολουθεί η κίνηση του αντιπάλου, ώστε να περιορίσεις τις συνέπειες.

Όταν η μπουνιά κατευθύνεται στο κεφάλι, τότε μαζεύουμε το πηγούνι προς τα μέσα, κολλάμε τη γλώσσα στον ουρανίσκο και τοποθετούμε το κεφάλι μας σε τέτοια θέση ώστε να δεχτούμε το χτύπημα λίγα εκατοστά πάνω από τα φρύδια ή στις γωνίες του προσώπου μας. Όπως κάνει το παλικάρι δηλαδή στο βίντεο…