Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που κατέληξε σε νίκη του Brexit, ο Βρετανός επίτροπος Τζόναθαν Χιλ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη σημερινή τελευταία παρουσία του στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές προχώρησαν σε μια σπάνια κίνηση, καταχειροκροτώντας όρθιοι τον συγκινησιακά φορτισμένο Χιλ για την παρουσία του εκεί και τη δουλειά του.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου συζητά σήμερα τις συνέπειες του Brexit και ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς άνοιξε τη συνεδρίαση αναφέροντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό και πως το ερώτημα είναι τώρα πώς θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 περί αποχώρησης.

Πριν αρχίσει ωστόσο η συζήτηση ο Σουλτς θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Χιλ για όλη τη δουλειά που έκανε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θέλω να δώσω ευχαριστήρια ψήφο σε έναν άνθρωπο μέσα στην αίθουσα. Έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά έκανε εξαιρετική δουλειά», είπε μεταξύ άλλων.

Τότε οι ευρωβουλευτές άρχισαν αυθόρμητα να χειροκροτούν και σταδιακά ο ένας μετά τον άλλο να σηκώνονται και να πηγαίνουν δίπλα του, με τον ίδιο να είναι εμφανώς συγκινημένος.

jonathanhill1 jonathanhill2 jonathanhill3 jonathanhill4 jonathanhill5