H απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μη αναστρέψιμη και το Λονδίνο θα πρέπει να υποβάλει το επίσημο αίτημά του προκειμένου να εγκαταλείψει την Ένωση σύντομα, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν νομίζω ότι η απόφαση της Βρετανίας να εξέλθει από την ΕΕ είναι αναστρέψιμη» τόνισε ο Γερμανός υπουργός κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Κινζελσάου της νότιας Γερμανίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν «τίμιο» η Βρετανία να καταθέσει το επίσημο αίτημα αποχώρησης από την ΕΕ σύντομα.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν έχει καταγραφθεί χάος στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά την απόφαση για το Brexit, αλλά η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κατάσταση.

«Είναι κρίσιμης σημασίας τώρα να ενεργήσουμε με σύνεση και προσοχή με στόχο να διατηρήσουμε τις ζημίες σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία θα συνεργαστούν προκειμένου να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μετάβασης μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Αυτό που αναμένουμε είναι ότι θα υπάρξει μια μεθοδική διαδικασία» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία και να ληφθεί μια απόφαση, (να καθοριστεί) ένα χρονοδιάγραμμα για την Βρετανία προκειμένου να λύσει τις διαφορές της με την ΕΕ» τόνισε ο ίδιος.