Κάποιοι άνδρες στην Κίνα επιλέγουν να επενδύσουν σε πλαστικές κούκλες αντιμετωπίζοντάς τες ως συντρόφους τους ή και σε ορισμένες περιπτώσεις ως παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κούκλες τούς βοηθούν να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στο σεξ. Οι άνδρες που τις έχουν αποκτήσει, σύμφωνα με τη Daily Mail, έχουν εντοπιστεί να τις μεταφέρουν γύρω από την πόλη, κάνοντας ακόμη και περιπάτους στο πάρκο. Άλλοι βλέπουν τις κούκλες σαν τις συντρόφους για μια ζωή και άλλοι σαν κόρες.

Ο Song Bo ανήκει στην τελευταία περίπτωση. Ο 29χρονος έχει διαγνωστεί με μια αυξανόμενη κύστη στο κεφάλι του και έτσι δεν θέλει να διακινδυνεύσει να παντρευτεί ή να αποκτήσει παιδιά. Ο ίδιος κρατά την κούκλα του και την αντιμετωπίζει σαν κόρη του, αγοράζοντάς της φορέματα, μεταξύ άλλων.

Από την άλλη πλευρά, ο 36χρονος Zhang Fan, ένα έμπορος από το Πεκίνο λέει ότι η κούκλα του είναι μια θηλυκή έκδοση του εαυτού του. Ο ίδιος προσθέτει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό επειδή και εκείνη έχει μια προσωπικότητα. «Είμαι εγώ σε γυναικεία μορφή. Όχι κάποια άλλη γυναίκα», λέει χαρακτηριστικά. Ο 36χρονος ισχυρίζεται ότι ήδη έψαχνε για τη γυναικεία εκδοχή του εαυτού του πριν βρει την κούκλα του. Της αγοράζει ρούχα και κοσμήματα και απολαμβάνει να βγάζει φωτογραφίες στα αγαπημένα του στέκια στο δρόμο ή στο πάρκο. Οι γονείς του Zhang τού επιτρέπουν να τη φέρνει μαζί του, αλλά αντιδρούν στο ότι επιμένει να… την παντρευτεί.

Ένας άλλος ιδιοκτήτης κούκλας, ο Li Chen, αναφέρει ότι η κούκλα τον βοήθησε να προχωρήσει και να κάνει μια νέα σχέση μετά το διαζύγιό του αφού η κούκλα τον έκανε να αισθανθεί ξανά δυνατός και με αυτοπεποίθηση. Γενικά υπάρχουν πάνω από 50 είδη από τις εν λόγω κούκλες στην κινεζική αγορά και ο καθένας μπορεί να βρει αυτή που του ταιριάζει.

plkoukles1

plkoukles2 plkoukles4 plkoukles5 plkoukles6 plkoukles7