Με τραγικό τρόπο έληξε πριν από λίγα λεπτά η ομηρία στην περιοχή Μανιανβίλ, κοντά στο Παρίσι. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Γαλλικής αστυνομίας μετά από αρκετές προσπάθειες να έρθουν σε συνεννόηση με τον δράστη, εισέβαλαν μέσα στο σπίτι και τον εξουδετέρωσαν. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Γαλλικά ΜΜΕ, ωστόσο, νεκρή είναι και η γυναίκα που κρατούσε όμηρο ο δράστης. Αντίθετα καλά στην υγεία του είναι το τρίχρονο αγοράκι της οικογένειας.

Νωρίτερα ο δράστης είχε σκοτώσει με πολλές μαχαιριές έναν 42χρονο αστυνομικό γείτονά του ο οποίος εκείνη την ώρα επέστρεφε από την υπηρεσία του.

Στη συνέχεια ο δράστης μπήκε μέσα στο σπίτι του θύματος και κράτησε για αρκετή ώρα ομήρους τη γυναίκα και το παιδί του.

Αμέσως μετά ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το τετράγωνο και προσπάθησαν να πείσουν τον δράστη να παραδοθεί. Εκείνος αρνούνταν πεισματικά να κάνει κάτι τέτοιο και έτσι με μια επιχείρηση «αστραπή» στη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό και εκτόξευαν χειροβομβίδες κρότου- λάμψης κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκειας της αστυνομικής επιχείρησης ή είχε δολοφονηθεί νωρίτερα από τον δράστη.

Μέχρι και αυτή την ώρα τα κίνητρα του δράστη, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, παραμένουν άγνωστα.