Το γραφείο του αντικυβερνήτη του Τέξας Νταν Πάτρικ, Ρεπουμπλικάνου κι ευαγγελικού χριστιανού, διέγραψε χθες από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε λίγη ώρα μετά το μακελειό σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντας και το οποίο πολλοί θεώρησαν προσβλητικό και αναίσθητο.

«Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει» («Μην πλανάστε, ο Θεός δεν κοροϊδεύεται. Γιατί ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει»), ανέφερε το απόσπασμα της Αγίας Γραφής που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Πάτρικ στο Twitter, λίγες ώρες μετά τη σφαγή πενήντα ανθρώπων στη Φλόριντα.

Στο γραφείο του Πάτρικ δεν βρισκόταν κάποιος εκπρόσωπος του διαθέσιμος για σχόλια, πάντως, επικαλούμενα συνεργάτες του, τοπικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα Dallas Morning News, ανέφεραν πως το μήνυμα αυτό είχε προγραμματιστεί να αναρτηθεί πολύ πριν από την επίθεση στο Ορλάντο. Το γραφείο του Πάτρικ, το οποίο συνηθίζει να αναρτά αποσπάσματα της Βίβλου κάθε Κυριακή στο Twitter, διέγραψε το συγκεκριμένο μήνυμα και το αντικατέστησε με ένα άλλο απόσπασμα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Αλλά το διαγραμμένο tweet του πολιτικού, ο οποίος έχει καταδικάσει επανειλημμένα τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου κι έχει δώσει σκληρές μάχες εναντίον των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ, προκάλεσε τον θυμό πολλών, που κατήγγειλαν ότι ο Πάτρικ κατηγορεί τα θύματα.

«Ατιμάζεις την πολιτεία σου σε αυτή τη στιγμή εθνικού πένθους. Οφείλεις να παραιτηθείς», έγραψε ο Τζορτζ Τακέι, γνωστός ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ, στο Twitter.

Η οργάνωση του Δημοκρατικού κόμματος στην πολιτεία του Τέξας προέτρεψε τον Πάτρικ να ζητήσει συγγνώμη αμέσως, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Πάτρικ βρίσκεται εκτός ΗΠΑ και δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι τώρα στα μέσα ενημέρωσης για το επίμαχο μήνυμα.