Σκηνές τρόμου έζησαν οι θαμώνες του γκέι μπαρ Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντας όταν ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο κτήριο και άρχισε να γαζώνει τους ανυποψίαστους θαμώνες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ο ένοπλος είναι πλέον νεκρός από αστυνομικά πυρά , υπάρχουν 50 νεκροί, ενώ τουλάχιστον 42 άτομα έχουν ήδη μεταφερθούν στα νοσοκομεία.

Ο ένοπλος ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο.

ΟΡΛΑΝΤΟ

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας «μοναχικός λύκος», αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Το FBI έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο μακελάρης του Ορλάντο

Ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προτού επιτεθεί εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, υπάρχουν ακόμη πτώματα μέσα στο κλαμπ και η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους συνεχίζεται.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ορισμένοι από τους τραυματίες από την επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse του Ορλάντο, ανέφερε μια νοσοκομειακή πηγή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, έξι χειρουργοί ειδικευμένοι στην αντιμετώπιση τραυμάτων έχουν κληθεί στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να χειρουργήσουν τα θύματα.

Σύμφωνα πάντα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για έγκλημα μίσους, για τρομοκρατική ενέργεια ή για μια βίαιη επίθεση. Οι αρχές πάντως είναι πεπεισμένες ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή, κάτι που σημαίνει ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος του.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο Μπάντι Ντάιερ ανακοίνωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 50, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια όπου ένας άνδρας σκότωσε 32 σπουδαστές και καθηγητές.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ