Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βαλπαραΐσο, Χιλή. Σοβαρά επεισόδια για την παιδεία

EIKONES1

Με χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρες νερού οι αστυνομικοί διέλυσαν πορεία μαθητών στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, που διαμαρτύρονταν για το ότι η κυβέρνηση της χώρας καθυστερεί υπερβολικά να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης.

Καλκούτα, Ινδία. Αλυσοδεμένη στους δρόμους της πόλης

EIKONES2

Μία αλυσοδεμένη μαϊμού, που ακούει στο όνομα Μουσαφίρ τρώει ένα γλυκό, σε ένα πεζοδρόμιο στην Καλκούτα της Ινδίας.

Ζάγκρεμπ, Κροατία. Δοκιμάζοντας τα όρια του ανθρώπινου πόνου

EIKONES3

Στην ταράτσα άδειου κτηρίου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Dino Helvida και η Kaitlin τεστάρουν τα όρια του ανθρώπινου πόνου. Ο Dino τρυπάει με προσοχή το δέρμα της Kaitlin στον κορμό, τα πόδια και το πρόσωπο και περνά μέσα από τις τρύπες γάντζους. Ειδικοί body piercing και body suspension τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν αυτή την ανατριχιαστική πρακτική σε εθελοντές που τολμούν να δοκιμάσουν αυτή την ακραία μορφή body piercing, κάποιες φορές ακόμα και για ώρες.

Τζακάρτα, Ινδονησία. Νέοι μουσουλμάνοι διαβάζουν το Κοράνι

EIKONES4

Νέοι διαβάζουν το Κοράνι, ενώ περιμένουν να σταματήσει η νηστεία, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στο τέμενος Ιστικλάλ στη Τζακάρτα.

Χονγκ Κονγκ, Κίνα. Το εντυπωσιακό Dragon Boat Festival

EIKONES9 EIKONES5

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς του φεστιβάλ Tuen Ng, ή κατά κόσμον γνωστό ως Dragon Boat Festival στο Χονγκ Κονγκ. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του κινέζου ποιητή Qu Yuan, ο οποίος πνίγηκε το 277 π.Χ.

Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη. Εορτασμοί για τα 70 χρόνια βασιλείας

EIKONES6

Μικρά παιδιά παίζουν δίπλα σε μια φωτογραφία του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, που γιόρταζε την εβδομάδα που πέρασε τα 70 χρόνια βασιλείας του. Ο 88χρονος μονάρχης ανέβηκε στο θρόνο το 1946 σε ηλικία 18 ετών και είναι ο μακροβιότερος στον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο λαό και θεωρείται πυλώνας σταθερότητας στη χώρα, όπου εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί η πολιτική αστάθεια.

Αυστραλία. Aράχνη «παγώνι» εκπλήσσει με την εμφάνισή της

EIKONES7

Μια ασυνήθιστα πανέμορφη αράχνη απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό του Reuters στην Αυστραλία. Η μικροσκοπική Peacock ξεχωρίζει πρωτίστως για τα όμορφα χρώματα που έχει.

Ιερουσαλήμ. Τιμώντας το Ραμαζάνι

EIKONES8

Ένα μικρό κορίτσι από την Παλαιστίνη προσεύχεται μπροστά από το Θόλο του Βράχου, στο Όρος του Ναού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου.

Τσονμπούρι, Ταϊλάνδη. Μία απροσδόκητη συνύπαρξη

EIKONES10

Μία τίγρης χασμουριέται δίπλα σε ένα μικρό γουρούνι, στο ζωολογικό κήπο Sriracha Tiger, στην επαρχία Τσονμπούρι, στην Ταϊλάνδη.