Τον θλιβερό τρόπο με τον οποίο έχασε την κόρη της πριν από μερικά χρόνια περιγράφει μια γυναίκα από το Μόντρεαλ καθώς πέθανε, όπως αναφέρει, από ένα φιλί.

Σύμφωνα με την ίδια η 20χρονη Myriam Ducre-Lemay πέθανε από ένα φιλί στο αγόρι της ο οποίος δεν γνώριζε ότι η νεαρή κοπέλα είχε αλλεργία στα φιστίκια. Η 20χρονη συναντήθηκε με το αγόρι της όταν πήγε στο σπίτι του για να περάσουν τη νύχτα μετά από ένα πάρτι. Αφού ο φίλος της έφαγε ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο για σνακ πριν κοιμηθεί, επέστρεψε στο υπνοδωμάτιο και έδωσε το μοιραίο φιλί στην 20χρονη. Το αγόρι της, δεν της είχε πει τι έφαγε ενώ δεν γνώριζε την απειλητική για τη ζωή της αλλεργία. «Δυστυχώς δεν είχε προλάβει να του πει ότι έχει αλλεργία στα φιστίκια» αναφέρει η μητέρα της και προσθέτει ότι όταν το αγόρι της κατάλαβε ότι έπαθε ένα αλλεργικό σοκ, κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο αλλά όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη σώσουν.

kadai2

Η μητέρα της 20χρονης μοιράζεται την ιστορία της τραγικής απώλειας της κόρης της με την ελπίδα της ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους των αλλεργιών. Ελπίζει ότι τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες θα ενημερώνουν πάντα γι’ αυτές τους κοντινούς τους ανθρώπους και θα έχουν πάντα μαζί τους ένα φάρμακο που μπορεί να τους σώσει τη ζωή σε περίπτωση ισχυρής αλλεργικής αντίδρασης, πράγμα που δεν έκανε η κόρη της. Γιατρός που μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ίχνη αλλεργιογόνων μπορούν να μείνουν στο σάλιο ενός ατόμου για έως και τέσσερις ώρες μετά το φαγητό και γι’ αυτό είχε αυτή την αντίδραση η 20χρονη καθώς ο νεαρός είχε φάει μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο ίδιος τονίζει ότι το πιο σημαντικό είναι η ενημέρωση των κοντινών ανθρώπων.

kadai3kadai1