Τρόμο προκαλεί το βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης σε χώρο καταστημάτων και εστιατορίων, στο κέντρο του Τελ Αβίβ, με τους θαμώνες να ψάχνουν χώρο να κρυφτούν- κάποιοι με μικρά παιδιά στα χέρια.

Οι δράστες μπήκαν στο εστιατόριο υποδυόμενοι τους πελάτες και ξαφνικά έβγαλαν αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ στα τυφλά, σκοτώνοντας έναν άνδρα και σκορπώντας φόβο και πανικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και ακόμα έξι τραυματίστηκαν από την επίθεση με δράστες δύο Παλαιστινίους, σύμφωνα με την αστυνομία,  από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη.

Η επίθεση ήταν από τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί στο Τελ Αβίβ ενώ έγινε και σε χώρο όπου πολλές οικογένειες είχαν βγει για να χαρούν τον ήπιο καιρό.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στη Μόσχα, έσπευσε άμεσα στο υπουργείο Άμυνας για να εκτιμήσει την κατάσταση με ανώτατους υπουργούς και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ήμουν με την οικογένειά μου, τρώγοντας πίτσα. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι συμβαίνει, και όλοι πέσαν στο πάτωμα. Καταφέραμε να κρυφτούμε σε ένα κελάρι», είπε μια γυναίκα, που έδωσε το όνομά της ως Ανέτ, στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 10.

Το προσωπικό φύλαξης του συμπλέγματος Sarona ανταπέδωσε τον πυροβολισμό.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς, παλαιστινιακές επιθέσεις έχουν καταλήξει σε 31 θανάτους Ισραηλινών και δύο Αμερικανών τουριστών. Οι ισραηλινές δυνάμεις, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 196 Παλαιστινίους, από τους οποίους το Ισραήλ δηλώνει ότι οι 134 είχαν σχεδιάσει τις επιθέσεις. Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν σε συμπλοκές και διαδηλώσεις.

telaviv1 telaviv3 telaviv2

telaviv4 telaviv5 telaviv6 telaviv7 telaviv8 telaviv9