Αντιμέτωπος με ποινή 22 φορές ισόβια είναι ο Βρετανός παιδόφιλος Richard Huckle που κακοποίησε εκατοντάδες παιδιά στη νοτιοανατολική Ασία και χρησιμοποιούσε το dark web για να χρηματοδοτεί τις αποτρόπαιες «δραστηριότητές» του.

Ο 30χρονος Richard Huckle είχε βάλει στο στόχαστρό του μια φτωχή χριστιανική κοινότητα στη Μαλαισία όπου εμφανιζόταν ως φωτογράφος και δάσκαλος αγγλικών για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών των μετέπειτα θυμάτων του.

Δεν δίσταζε μάλιστα να τραβά φωτογραφίες και βίντεο την ώρα που κακοποιούσε μικρά παιδιά- με το μικρότερο θύμα του να είναι ένα μωρό που φορούσε ακόμα πάνα.

Ο Huckle καυχιόταν για τα «επιτεύγματά» του σε blogs και είχε γράψει και ένα αρρωστημένο εγχειρίδιο (!) 60 σελίδων με τίτλο «Pedophiles & Poverty: Child Lover Guide» (Παιδόφιλοι και φτώχεια: Οδηγός για εραστές παιδιών).

Επί εννέα χρόνια εξανάγκαζε τα θύματά του να φωτογραφίζονται και στη συνέχεια διακινούσε το πορνογραφικό υλικό με αντίτιμο Bitcoins σε διαβόητο σάιτ παιδόφιλων στο dark web ενώ ήταν τόσο αρρωστημένος που έδινε στον εαυτό του, σαν  βαθμολογία, «PedoPoints» για την ολοκλήρωση της κάθε επίθεσης. Μεταξύ 2013 και 2014 συγκέντρωσε συνολικά 1.305 βαθμούς…

Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά, όπως εξηγεί η Daily Mail, επειδή το δικαστήριο ήρε τους περιορισμούς στη δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν την υπόθεση αυτή, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Old Bailey.

Ο Huckle ομολόγησε την ενοχή του για 71 κατηγορίες, μεταξύ αυτών για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλικές περιπτύξεις με παιδιά. Η απαγγελία των κατηγοριών διήρκεσε σχεδόν μία ώρα και η υπόθεσή του πιστεύεται πως είναι η χειρότερη του είδους.

Κατηγορείται για κακοποίηση 23 αγοριών και κοριτσιών ηλικίας από 6 μηνών (!) έως 12 ετών. Τα 22 άτυχα παιδιά ήταν από τη Μαλαισία και ένα από την Καμπότζη.

Ο 30χρονος είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά τη Μαλαισία το 2005. Τον επόμενο χρόνο έβγαλε άσεμνες φωτογραφίες του 3χρονου παιδιού της οικογένειας από την Καμπότζη με την οποία έμενε. Επέστρεψε στη Μαλαισία το 2006 και τότε κακοποίησε και φωτογράφησε δύο αδελφές ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών.

Το 2007 επέστρεψε και έμενε με την οικογένεια των κοριτσιών όσο δίδασκε στο χωριό τους. Συνέχισε να κακοποιεί τα δύο κοριτσάκια μέχρι που συνελήφθη.

iuytrer2

Το 2010 μετακόμισε μόνιμα στη Μαλαισία και γράφτηκε στο Kuala Lumpur Metropolitan University για να σπουδάσει πληροφορική. Αργότερα δούλεψε ως freelance φωτογράφος και προσφερόταν να βγάζει φωτογραφίες στα παιδικά πάρτι.

Στην Κουάλα Λουμπούρ κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών μιας φτωχής χριστιανικής κοινότητας και μέσω του στάτους του, ως δάσκαλος αγγλικών και πλούσιος Δυτικός, κακοποιούσε τα θύματά του μένοντας ατιμώρητος. Πέντε από τα παιδιά που κακοποίησε ζούσαν σε ορφανοτροφείο.

Έφτασε να κομπάζει πως «είχε πετύχει τζακ ποτ» όταν έκανε ένα 3χρονο κορίτσι να του είναι «πιστό σαν σκυλί».

Στο dark web ο Huckle κατέγραφε βήμα- βήμα των πράξεών του και φιλοδοξούσε να κάνει την παιδοφιλία βιοποριστικό επάγγελμα.

Ανέβαζε εκατοντάδες φωτογραφίες σε ένα από τα μεγαλύτερα σαιτ παιδικής πορνογραφίας που είχε τουλάχιστον 9000 μέλη πριν κλείσει και στρεφόταν σε άλλους παιδόφιλους online για να χρηματοδοτήσουν τις πράξεις του. Σε εκείνους που τον πλήρωναν με Bitcoins έδινε πρόσβαση ώστε να παρακολουθούν τα βίντεο με τον ίδιο να βιάζει τα θύματά του.

«Τα φτωχά απιδιά είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο να παρασυρθούν απ’ ότι τα παιδιά της μέσης τάξης της Δύσης. Ακόμα έχω στο μυαλό μου να κυκλοφορήσω έναν οδηγό για το θέμα αυτό κάποτε», έγραφε, «πολύ ωραία θα ήταν να έβγαζα και λίγα λεφτά πουλώντας παιδική πορνογραφία».

Η δράση του τερματίστηκε όταν η αστυνομία της Αυστραλίας έδωσε μια πληροφορία στις βρετανικές αρχές. Ο Huckle συνελήφθη στο αεροδρόμιο Gatwick στις 19 Δεκεμβρίου του 2014, καθώς επέστρεφε στην πατρίδα του για να συναντήσει την οικογένειά του.

Η αστυνομία βρήκε στον υπολογιστή του και άλλους σκληρούς δίσκους 20.253 άσεμνες φωτογραφίες παιδιών και σε πολλές φαινόταν και ο ίδιος να τα κακοποιεί.

Ο Huckle πιστεύεται πως είναι μόλις ο τρίτος Βρετανός πολίτης που καταδικάζεται σύμφωνα με πρόσφατο νόμο που επιτρέπει τη δίωξη των «σεξουαλικών τουριστών».