Αυτή η γυναίκα πέρασε όλα τα χρόνια της μέχρι τώρα ζωής της με τα πόδια της διογκωμένα φτάνοντας να ζυγίζουν 107 κιλά λόγω μιας πολύ σπάνιας ασθένειας.

Η 41χρονη Mandy Sellars μιλάει πλέον με μια μικρή ανακούφιση καθώς επιτέλους για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια συρρικνώνονται. Η γυναίκα πάσχει από μια κατάσταση η οποία προκαλεί υπερανάπτυξη του δέρματος, των οστών, του λίπους και των ιστών που σημαίνει ότι έχει ανομοιόμορφη ανάπτυξη και πολύ μεγάλα άκρα.

Το αριστερό της πόδι μάλιστα έχει ακρωτηριαστεί λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Αλλά το πόδι της άρχισε σύντομα και πάλι να μεγαλώνει παίρνοντας σταδιακά το αρχικό του βάρος. Τώρα με τη βοήθεια ενός πρωτοποριακού φαρμάκου μπορεί ξανά να ελπίζει καθώς έχει ρίξει το βάρος σχεδόν στο μισό.

podia01

«Ένιωσα σαν να έγινε ένα θαύμα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν έχασα τα πρώτα κιλά μετά από μόλις πέντε μήνες που έπαιρνα φάρμακα, τα πόδια μου άρχισαν να συρρικνώνονται» είπε η ίδια και δηλώνει πιο αισιόδοξη από ποτέ για την πορεία της. Η 41χρονη γεννήθηκε με πόδια πέντε φορές μεγαλύτερα από το φυσιολογικό και το αριστερό της πόδι ήταν μεγαλύτερο από το δεξί κατά κάποια εκατοστά. Οι γιατροί δεν ήξεραν με τι είχαν έρθει αντιμέτωποι και στην αρχή πίστεψαν ότι το μωρό δε θα τα καταφέρει να επιβιώσει. Τελικά τους διέψευσε αλλά μεγαλώνοντας άρχισαν τα πόδια να πρήζονται και να γίνονται ακόμη πιο μεγάλα με την ίδια να προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Τα πάντα ήταν μια πρόκληση για εκείνη αλλά δεν το έβαζε κάτω και ήθελε να παλέψει με την ασθένειά της. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από μια σπάνια διαταραχή και μια μετάλλαξη στο γονίδιό της.

podia3

Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πραγματικά για εκείνη και ελπίζει με τη νέα θεραπεία να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάστασή της και να ζήσει επιτέλους εντελώς φυσιολογικά.

podia4 podia5 podia2